{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Puknuće ceste na tranzitu: Ceste FBiH krive investitora zgrade na Tekiji

21.8.2015. u 21:51
39
126
Puknuće ceste na tranzitu: Ceste FBiH krive investitora zgrade na Tekiji
39
Početkom mjeseca došlo je do slijeganja ceste u ulici Put Mladih Muslimana, ispod naselja Soukbunar, a zbog kojeg su vozači prisiljeni koristiti samo jednu saobraćajnu traku.
Civilna zaštita Općine Centar izvršila je uviđaj 9. augusta, kada je došlo do oštećenja saobraćajnice, a s ciljem sigurnosti saobraćaja označila je oštećeni dio žutom trakom. Urbanističko-građevinska inspekcija izvršila je uviđaj 10. augusta i utvrdila da je došlo do slijeganja saobraćajnice.

"Međutim, saobraćajnica Put Mladih Muslimana je gradska obilaznica M-5, te su održavanje, sanacija i način sanacije saobraćajnice i zaštitnog pojasa u nadležnosti JP Ceste Federacije BiH", rečeno je za Klix.ba.

Iz Javnog preduzeća Ceste Federacije Bosne i Hercegovine za oštećenje krive nestručno izvođenje radova na objektu koji se nalazi u neposrednoj blizini oštećenja ceste, pokraj ulice Tekija.

"Oštećenje je nastalo usljed nestručnog izvođenja radova na gradilištu koje se nalazi ispod niveliteta puta", rečeno je iz Cesta za Klix.ba.

Kako stoji u odgovoru upućenom našoj redakciji, Ceste FBiH su uradile ono što je u njihovoj nadležnosti.

"Postavljena je saobraćajna signalizacija kojom su obilježena oštećenja i kojom se reguliše saobraćaj na oštećenom dijelu puta", rečeno je iz preduzeća.

Iz Cesta je rečeno kako su obaviještene nadležne inspekcije koje trebaju izaći na lice mjesta i narediti investitoru sanaciju oštećenja koja su, tvrde iz Cesta, nastala njihovom krivicom.

"Uvidom na terenu vidljivo je da je sanacija već počela", zaključeno je iz Cesta Federacije Bosne i Hercegovine.

Jedan od objekta koji se nalazi ispod ceste pripada kompaniji Benis.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: