{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Puknuće ceste na tranzitu: Ceste FBiH krive investitora zgrade na Tekiji

21.8.2015. u 21:51
39
126
Puknuće ceste na tranzitu: Ceste FBiH krive investitora zgrade na Tekiji
39
Početkom mjeseca došlo je do slijeganja ceste u ulici Put Mladih Muslimana, ispod naselja Soukbunar, a zbog kojeg su vozači prisiljeni koristiti samo jednu saobraćajnu traku.
Civilna zaštita Općine Centar izvršila je uviđaj 9. augusta, kada je došlo do oštećenja saobraćajnice, a s ciljem sigurnosti saobraćaja označila je oštećeni dio žutom trakom. Urbanističko-građevinska inspekcija izvršila je uviđaj 10. augusta i utvrdila da je došlo do slijeganja saobraćajnice.

"Međutim, saobraćajnica Put Mladih Muslimana je gradska obilaznica M-5, te su održavanje, sanacija i način sanacije saobraćajnice i zaštitnog pojasa u nadležnosti JP Ceste Federacije BiH", rečeno je za Klix.ba.

Iz Javnog preduzeća Ceste Federacije Bosne i Hercegovine za oštećenje krive nestručno izvođenje radova na objektu koji se nalazi u neposrednoj blizini oštećenja ceste, pokraj ulice Tekija.

"Oštećenje je nastalo usljed nestručnog izvođenja radova na gradilištu koje se nalazi ispod niveliteta puta", rečeno je iz Cesta za Klix.ba.

Kako stoji u odgovoru upućenom našoj redakciji, Ceste FBiH su uradile ono što je u njihovoj nadležnosti.

"Postavljena je saobraćajna signalizacija kojom su obilježena oštećenja i kojom se reguliše saobraćaj na oštećenom dijelu puta", rečeno je iz preduzeća.

Iz Cesta je rečeno kako su obaviještene nadležne inspekcije koje trebaju izaći na lice mjesta i narediti investitoru sanaciju oštećenja koja su, tvrde iz Cesta, nastala njihovom krivicom.

"Uvidom na terenu vidljivo je da je sanacija već počela", zaključeno je iz Cesta Federacije Bosne i Hercegovine.

Jedan od objekta koji se nalazi ispod ceste pripada kompaniji Benis.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: