Komentari (5)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Mi nastojimo da dostignemo standarde zapada i njihove statistike o broju ubistava i to nista nije cudno da se svaki dan dogodi po dva ubistva jer moramo u Evropu ... Evropu koja nije onako kako nam se prestavlja, a tesko zemlji koja ima samo jednu alternativu .
@gumenipatak otkud ti to da je u cijelom svijetu tako? probaj u Becu, Berlinu, Stokholmu ili bilo gdje izvaditi gun i rokati kad se posvadjas oko parkinga ili bilo cega pa ces vidjeti kako ces proci... mozda se u multimilionskim gradovima SAD-a desavaju pucnjave ali tamo kriminalci ovog tipa prije ili poslije zavrse iza resetaka s lijepom kaznom. Sramota je da policija ne moze imati kontrolu nad ulicama ovako malog grada gdje su krimosi poznati svima po imenu i prezimenu...
joj uzasa...al ovo je realna cinjenica. u ovom gradu vlasti apsolutno nista ne poduzimaju po tom pitanju. jos samo cekam da uvedu kazne zrtvama nad kojima je pocinjeno neko krivicno djelo.
U cijelom ti je svijetu tako, zar mislis da smo mi nesto posebno ovdje
Naravno da nece niko odgovarati, jer onima koji su na vlasti i koji ubiru plodove vlasti odgovara ovakvo stanje. Strah, bezumlje, jad, bezperspektivnost, ocaj, konstantan stres i bijeda su proizveli takvo stanje kolektivne i individualne psihe da su ovakve stvari postale sasvim normalne. Totalni poraz koji su gradjani dozivjeli prilikom februarsko - martovskih demonstracija su samo jos vise osnazili one koji misle da mogu raditi sta hoce. Kada je pala i ta zadnja brana gradjanske svijesti, pala je i posljednja odbrana ... sada je kriminalu i haosu otvoren put da totalno zagospodari.