Komentari (81)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Po mom misljenju pravosudje je najodgovornije za propast drzave Bosne i Hercegovine.
Kajmakovićeva je Fahrina olinjala kuja a Almir Džuvo džukela tog istog Fahrudina Radončića
Pravosuđe jest nikakvo , ali stavit ga na vrh pored ovakve politike i političara nije pristojno.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
objesite ga , yeb'o vam on mater ...
Neko bolan pere keš,na kraju ce ga pustit a cifra ce skocit jos :)
Po mom misljenju prvo treba objesiti bakira i kompaniju onda sudije i tuzioce.
Mala je zijad riba, pomalo izlaze na vidjelo djela fahrudina i kelmendia, fahrudin je nadrkani i napaceni covjek, njego tornjevi prazni a BBI, SCC I IMPORTANE PUNI, crkni djubre jedno!!!
"_Potvrdio je ovo za Klix.ba Vlado Adamović, sarajevski advokat, ali i bivši sudija. Prema njegovim riječima, u složenim sudskim procesima ima mnogo troškova, a odnose se na dovođenje optuženih iz različitih pritvorskih jedinica, plaće za osobe koje osiguravaju njihov dolazak na sud, plaće sudijama za taj dan, naknadu troškova za svjedoke, advokate... "Samo jedno ročište u ovakvim sudskim procesima može koštati od pet do 10 hiljada KM“, kazao je Adamović za Klix.ba." Zar ovim ljudima nije u opisu radnog mjesta za koje primaju svoje plaće, vođenje postupka (sudija), dovođenje iz pritvorske jedinice, osiguravanje dovođenja zatvorenika i vođenja postupka (policija)??? Strašno je da se svaki korak u Sudovima plaća, a da im je plaća samo osnov. Zar sudija ne radi za plaću? Zar nije postavljen da sudi? Zar mu je sudski postupak vanredan posao koji treba posebno da se plati??? Znači, malo im ročišta?! Zato se postupci odugovlače?! Plata sudija nije mala. Gladni su, SRAM IH BILO!
Pa za 138 ročišta proći će xx godina, ali sa 138 metaka- par minuta ;) Može to po kratkom postupku-fleksibilnije je!
"_"Radi se o tome da je taj dio znanja zapravo zanatski dio posla. Sudija mora znati zakone, posebno procesne zakone, jer ako ne zna procesne zakone ne zna zanat i to znači da u tom dijelu nije dobro postupio. To su najgore moguće greške sudije. To vam je isto kao kada zubar ne zna vaditi zub, ili mehaničar ne zna popraviti auto“, kazao je Adamović." Ovo je velika bruka za jednu državu. Strašno je da u Sudovima sjede sudije koje su položili pravosudne ispite, a da ne znaju raditi svoj posao! Zašto neznalice sjede na ključnim mjestima? Postoji i nešto drugo. Možda nije u pitanju neznanje, nego opstrukcija sudstva. Vjerovatno postoji interes da se neki procesi vuku godinama, umjesto da se presudi po kratkom postupku. Primjer je Turković. Zbog manjkavasdti vođenja postupka od tri godine, poništava se presuda i postupak se vraća na početak. Apsurd! Ne mogu vjerovati da se radi o neznalicama, nego o saboterima. Pa Bosno moja, onaj ko treba da te čuva, taj te RUŠI! :(
Sta vise pisete o govnetu koji je idol mladima...osudili tvora i opet ajd sudjenje ma na robiju sa smrdom
Kadacovjek neutralan pogleda kakvo nam je sudstvo,ostane bez daha,posebna su prica u drzavi bas oni sudstvo i tuzilastvo da ima imalo pravde Kajmakovicka nebi radila u tom tuzilastvu,ali kod nas sto gori tim si bolji zato i nestajemo tako ubrzano....
Činjenica je da su pored političara, pravnici zajedno sa sudijama, najnesposobniji segment društva. Kod velikog broja sudija, pravnika-advokata postoji takva nepismenost i nesposobnost zaključivanja običnih uobičajenih elemenata nekog događaja i povezivanje sa običajem, pravom a prije svega zdravim razumom, da je to nevjerovatno. Zbog toga što se u ovom društvu sve okrenulo naopako, gdje papani i seljaci dolaze i u toj oblasti u situaciju da nešto presuđuju, brane ili tuže jasno je da nema napretka nego iddemo u nazad. Pogledajte pojedine slučajeve koji su objavljivani u javnosti, a zamisliti kojekakvih apsurda u slučajevima iz svih oblasti prava gdje se presuđuju takve gluposti i dolazi do nevjerovatnih zaključaka, ili se ne dolazi do logičnih zaključaka i pored očiglednih dokaza.
...a, metar konopca 1 KM.......
MOJ MEHO PRODAJE METAR KONOPCA PO 70 FENINGA NA PIJACI <3
Ne daj mu bona, propašće mu firma, jeftino je to 😂
Lakija prenjelo
To samo govori obrazovanje tužilaca i sudija. A što se tiče pravde to je javna tajna da se to plaća.
O ČEMU VI PRIČATE, TO SU NAŠA POSLA TURKOVIĆ AKO NIŠTA ,,SMRDI,, U ZATVORU GDJE MU I JESTE MJESTO DO SMRTI. A ŠTA REĆI ZA ONE LJUDE O KOJIMA SU NEDAVNO BUBALE NOVINE, VISOKOPOZICIONIRANE KAO NPR. KEMAL ČAUŠEVIĆ, BIVŠI DUGOGODIŠNJI DIEKOTRO UPRAVE ZA INDIREKTNO OPOREZIVANJE KOGA SU TOBOŽE UHAPSILI, PRIVELI, SASLUŠALI 2-3 MJESECA U PRITVORU KADA JE PUŠTEN NA SLOBODU I OD TADA JA NIGDJE NITI ČUJEM DA SE PRIČA NITI MOGU PROČITATI ČLANAK U PISANIM MEDIJIM ŠTA ĆE DALJE BITI SA OVIM LIKOM. JE LI OVO NJEGA NEKO ŠTITI. JE LI MOGUĆE DA ČOVJEK ZA NEKIH 7-8 GODINA NAKUPUJE 5 STANOVIMA, IMANJA, POSLOVNIH PROSTORA I PITAJ BOGA ŠTA I DA TAJ ČOVJEK BUDE NA SLOBODI I NIKOME NIŠTA A FUKARU UHVATE U TRANVAJU BEZ KARTE I POLAGRADA NA NOGE. BOSNO I HERCEGOVINO, STIDI SE SVOJIH VOĐA AKO OVAJ SLUČAJ ZAISTA PROĐE BEZ DA SE GOSPODIN ČAUŠEVIĆ ADEKVATNO PROCESUIRA. UZ PUT, JESU LI TO NOVINARI DOBILI ZABRANU DA NE IZVJEŠTAVAJU GRAĐANSTVO O NEKIM SLUČAJEVIMA ALA TAKOĐE PRIJE PAR MJESECI AFERE NA CI AERODROM?
Još jedan dokaz koliko ,,mudre glave,, koje su 20 godina na čelu ove Zemlje misle o ,,čovjeku,, koji mu je pa zašto ne reći postao rob. Pitaj milog Boga kolika sila novca koštaju dugogodišnja suđenja kriminalcima? Kao tu se mora ustanoviti ovo ili ono, kao radi se o čestitim ljudima kao da i Bog i narod ne zna da se sudi zlotvorima ali više se pažnje, truda i novca utroši na njih a kada sličan njima upuca nevinog čovjeka na ulici pa skoro da bude ,,nikome ništa,, KAKO JE SAMO NAKARADNO POREDAN RED VRIJEDNOSTI I VELIČINA U BOSNI I HERCEGOVINI. PITAM SE DA LI JE ZA OVIH 20 GODINA I JEDAN JEDINI POLITIČAR SEBI POSTAVIO PITANJE TIPA: ,,AKO JE OGROMAN BROJ OBIČNIH LJUDI OVOLIKO NESRETAN I NEZADOVOLJAN DA LI RAZLOG TOME MOŽE BITI NAŠE NEPOŠTENJE ILI NAŠA NEDORASLOST POSLU KOJI NAM JE POVJEREN,, TREĆI RAZLOG NE POSTOJI.
Njega treba kako je on Tolu i ostale smaket a pare od dugotrajnog sudjenja usmjeriti stradalim u poplavama,rudarima,ovim tuzlanskim pjesacima tj.nekoj socijalnoj kategoriji..Svako daljnje sudjenje je besmisleno bacanje budjetskog novca..
U kini to brzo riješavaju bez velikih odugovlačenja.
Ma nek jedu govna ako im se sviđaju.
najveca nesreca bih je sto je njen narod svake 4 godine jedan dan glup ko motika ....a sve ostale dane svi su najpametniji i tako ukrug zadnjih 25 godina