Komentari (65)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ako se ugasi TE, gasi se i zivot u BiH. Gledati iskljucivo interes drzave i naroda BIH, a ne interes agende iz EU
Treba samo jedno pitanje postaviti kao onaj senator američki ovim predstavnicima agende, samo ih pitajte koliko će se smanjiti CO2 na svjetskom nivou ovom uštedom?
Drug, treba modernizovat TE. Vec je 40 i nes godina u funkciji i neki blokovi se trebaju uskoro ugasit...
PRIKAŽI ODGOVORE (4)
Mi mrva u ovom svijetu ali nas natjeraju na zatvaranje i da sebi priuštimo poskupljenje struje koji smo mi debili zapravo mi smo u raljama cionista
Na strani 10, pdf "Plan SDP BIH" stranica www.SDP.ba stoji sljedece: POKRETANJE ZAUSTAVLJENE INVESTICIJE BLOK7 TE TUZLA. Ovim su planom su usli u izbornu kampanju. Nermin Niksic je neki dan potpisao prekid ugovora sa kinezima za izgradnju BLOKA7. OVA STRANKA JE CISTA PREVARA!
Stvar je u tome da se BiH rseli potpuno i da onda krenu iskopavanja ogromnih resursa od uglja, litija, nafte, plina, svih mogucih ruda kojih je Bosna prepuna ali im smeta narod koji zivi tu pa je rjesenje kao i u Africi raseljavanje i oslobadjanje prostora za eksploataciju. Ko dozivi uvjerit ce se.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Njemaćks i Španija ponovo pokreću TE a Fočak podguzni Andelija bajdalija bi da posluša belosvetske hoštaplere gasi da da gospodine ima da ugasimo
2050 ko živ ko mrtav
Dajte se uozbiljite. Bilo termoelektrane ili nebilo vrelovod se mora izgraditi za potrebe daljinskog grijanja Tuzle, Lukavca i Živinica. Ako ne bude termoelektrana biti će neka toplana. U našim gradovima ne bi bilo moguće živjeti kad bi svi naložili vatru. Gustina naseljenosti i kotlina to ne mogu podnijeti.
Denise Žiško,izgubio si godinu u Gimnaziji (propao iz nekoliko predmeta) i soliš nam pamet.Nikakav učenik.Da nije bilo oslobodilačkog rata92-95 i tvog rada za strance i strane službe bio bi gologuz.Popusti nas i radi nešto korisno,zaradi platu.
Zelena agenda je krinka velikih bjelosvjetskih oligarha ...električna auta su budućnost ,a vožnja će se plaćati i skuplje nego na naftu....zašto bi jedna mala BiH bila u takvim okvirima Saudijska Arabija sa svojim količinama struje...
Za info. Španija ponovo pokreće TE. DE više od polovine svojih potreba za energiju dobija iz TE.
Strašno je na šta pristajemo. Postaćemo energetski ovisni uz ovolike resurse kojima raspolažemo! Gašenje termoelektrana nema puno veze sa ekologijom (ima, ali malo), već sa uspostavljanjem ovisničkih odnosa vezanim uz ‘održive’ tehnologije. Njemačka zatvorila nuklearke i sada se ujedaju za guzice jer su ovisni o ruskom plinu.
Da bi bilo koji sistem uspio potrebna je organizacija i provodjenje zakona. Kada bi na radijatore u tuzli postavili kalorimetre i ocitavali potrosnju toplote umjesto naplate po m2 stana, narod bi zatvarao i prozore i ventile na radijatorima. Cinjenica da u Bosni jos voze najprljaviji dizelasi govori sve o organizaciji i zakonu.
Jedan Blok obavezno ostavit za spaljivanje otpada , normalno sa filterom ! Neke deponije se naslanjaju na naseljene kuće !
Grijati će se na struju plin koji neće biti jeftini
Sarajevska posla , sve uništi što nije ekstremno SDA - ovsko. Tuzla će uvijek biti CRVENA 🏆🏆🏆🏆🏆
Zelena agenda kreirana s ciljem depopulacije planete zemlje! Dekarbonizacija?! Upamti čovječe, ti si taj karbon kojeg planiraju svesti na nulu!!!
Bitno da tender prođe pa kasnije vidjecemo možda kanalizacija se napravi od tih cijevi ili opet tender da se uklone cijevi
Energetska kriza u cijelom svijetu. Gradice se nove termoekektrane . Poljska je u EU , a nikad nije ukinula svoje. Njemačka žali što je zatvarala. Treba graditi blok 7 da nebi bili zavisni od drugih . Kad Poljska zatvori samo jednu onda i mi možemo. Sad je glupo o ekologiji govoriti i toplovod ne izgraditi . Kinezi , Turci, Arapi ko god da pare samo graditi.
Gledaj ove ublehe hahahah trojka potpisala. Ne znam samo kada su potpisali jer kao sto znamo, a znamo SDA je jos prije 4 godine sve sporazume sa EU, EBRD i svim agencijama dogovorili i potpisali gasenje TE, rudnika i prelazak na zelenu energiju. Makar budi posten izvini se jer dokaze ko je potpisao i ko je dogovorio imas na sve strane. Nije trojka potpisala ali moraju sada preuzeti obavezujuce sporazumme sto ih je SDA dogovorila. Kontas
Jeste i našli Kvazi stručnjaka koji u životu nezna sebi sijalice zamijeniti. Čuj da se koristi termalna energija??? Otkud Tuzli termalni izvori energije ili što spominje grijanje grada sa toplotnim pumpama, ili skladištenje nekakve imaginarne energije u rudnike soli...... Ma ne mogu više ni čitati. Bolje da ste dobrli dijete iz osnovne škole da vam to bolje pojasni.