Komentari (52)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Super da je neko konacno rekao ovima sta im je ciniti! Dosta je vise sastanaka iza zatvorenih vrata i trazenje rjesenja preko nasih ledja. Dakle, ako ne bude kako treba, nema potrebe ni da se dogovaraju...
Ti si pravi primjer gluposti jednog prosječnog klix trola. "Ovi Bosnosloveni" kako nazivaš ove ljude su jasno rekli šta im je najveći problem, samo mozgoisprani mazlumi poput tebe to ne mogu shvatiti. Kakve to veze ima sa strankama, tuko? A kad ih već prizivaš, nije se ni SDA ništa bolje pokazala od ove sad šestorke kad je isto bila dio jedne šestorke. Ljudi hoće normalan ustav i normalnu državu, a koje će stranke biti na vlasti to s tim veze nema, skontajte jednom, vi nenormalni.
Ja sam budala. Ima li neka drugačija od mene ?
Popis je jedinstvena prilika svim Bošnjacima da kao jedinstven narod nastupe na političkoj sceni Evrope, što će biti veoma bitno u budućnosti. Već 20 godina, i više, nam to ne dozvoljavaju. Zašto tročlano predsjedništvo - zbog Bošnjaka. Srbi i Hrvati se već smiju kako se mi svađamo .. i govore --- evo "glupih" Bošnjaka - opet ćemo ih nasamariti, opet će se izjašnjavati svakako .... Jugoslavije više nema, pa ni Jugoslovena, ostali su zapisani u knjigama. Šta će biti s Bosancima i Hercegovcima, ako, ne daj Bože, Bosne i Hercegovine više ne bude. Opet će se morati priklanjati nekom novom nazivu. Možemo biti i "etnički" Bosanci i Hercegovci, ali samo ako zaživi istinska jednakopravnost, i ukine se konstitutivnost. Zato, Bošnjaci - pamet u glavu. Ne sanjajte više, sve će ionako doći na svoje, ali u Evropi je veoma bitno koliko nas ima.
BITNO JE BITI ONO ŠTO VAM JA KAŽEM ! SUTRA AKO KAŽEM DA SE IZJASNITE KAO PAVIJANI MORATE TO POŠTOVATI.
joj ja vam price ko da ste sa rashom sjedili, eto samo vi imate ekskluzivno pravo na bosnu. srbin a bosanac, sta cemo sad
eh odoh ja sad a vi ostali i serbi nastavite pjeniti, odoh ja popit jedan wiski a bogami i saprati pivom avi crknite i pjenite i pametujte
Svi smo mi Bosanci i Hercegovci, u to nema sumnje. Ali to je nacionalna pripadnost, a ne etnička. Bošnjaci, kada bi znali da će se i Srbi i Hrvati - izjasniti kao Bosanci i Hercegovci - svi bi se i oni 100% izjasnili isto ... Ali, svi dobro znamo da će Srbi ostati Srbi, Hrvati - Hrvati, a zakoni isti ... i odoše Bošnjaci s političke scene, a Bosanci i Hercegovci i ostali - svakako nemaju još uvijek nikakva prava kao drugorazredni narodi. Dakle, prvo ukinuti "konstitutivnost" - bilo da je od Avnoja ili Dejtona, život ide naprijed ... sve što je dobro, zadržimo - sve što nas koći - oslobodimo se tereta! BOJKOTIRAJMO SVE, ako ne onda BOJKOT sljedećim izborima ... Najteže će biti njima, 500.000 nezaposlenih neće osjetiti promjene - ako budžeti ne budu usvojeni.
45 godina bili smo okorjele komunjare, tukli iredente i onda kada su rvati i slovenci rekli dosta mi ne zelimo biti sudionici velike serbske politike, a mi bili najzesci tukli ih bez milosti i to samo da bih dokazali kako smo mi vjerni yugi i da smo veci yugosloveni od svih ostalih! 92-96 dobro nas tamanili, pola drzave vani ono sto je ostalo totalno unisteno(infrastruktura), e sad posle 96 citavih 17 godina mi ponovo istim fazonima satrasmo se dokazujuci kako smo mi napredni kako se mi odricemo i bosnjastva za hatar da iserbi i rvati budu sta?, kako ono sto oni rade ne valja(vau otkrili ameriku) , kako cemo mi i sebe unistiti da bi vam"dokazali" kako treba da budemo itd itd, a necemo uraditi nesto sto je jednostavno, znaci ne ide tako stvari jesu kako jesu e hajmo sad mi da odlucimo da smo bosnjaci oni su vec odlucili pa da vidimo kako stvari stoje! nama svijet zavidi; mi se satrasmo dokazujuci kako treba, serbi i rvati se dobrovoljno odricu svoje domovine BiH zar nismo unikatni?
evo jos jednog primjera tipicnog bosanca ovaj sa @antara, mi za sve imamo objasnjenja zato nam je i ovako, mi smo haman citav pamet svijeta pokupili, mi imamo i nase bosansko tumacenje ustava avnoj-skog, eh sad ti meni objasni kad si tako pametan zasto nije bila republika serbije , hrvatske, slovenije, makedonije, crne gore drzava i bosanca i rvatai serba i "makedonaca" ops posrbljenih bugara, albanaca, madjara itd itd nego je moj efendija to su bile iskljucive drzave, serba, hrvata, slovenaca, "makedonaca itd itd. i ostalih naroda i manjina, mani se seprtlje i ne tumaci nesto sto je bilo lose, prekinemo jednom sa praksom da tjeramo druge da se osjecaju kao gradjani ili sta ja znam vec a ne znas ni ti sam sta? da naucimo druge kako ce se izjasnjavati, zar ne vidis pobogu da ode vrijeme a mi ostadosmo jos u fazi ocitavanja lekcije drugima kako se treba izjasnjavati i kako je kakav ustav bio, mis mo bosnjaci oni su serbi, rvati itd itd, pocnimo sa ovim, mjenjajmo nesto!
e dobar si momak vidi se, mogao bi i ti lagano u bosance prec, kontas neke stvari...
suditi po klix-ba tj po minusima ja sam uvjeren da kad bih nastala jedna stranka od bosanaca(jugoslovena, muslimana, i ostalo sdp pristalica)a bogami i dosta njiha iz sda) i serba bila bi daleko najbrojnija i imala bi apsolutnu vecinu na nivou drzave i federacije.
To da su narodi imali dejtonske ovlasti prije dejtona je politika Radovana Karadzica, on je stalno govorio da je građanski referendum bez pristanka srpskog naroda ilegalan.. ipak pravo i ustav nisu bili na njegovoj strani i zbog tog referenduma je BiH danas međunarodno priznata država AVNOJ nije uspostavio kvote naroda u predstavničkom domu parlamenta, domove naroda, entitetska veta, vitalne nacionalne interese i ostale mehanizme podjele i blokade, u AVNOJU narodi nisu iznad građana, odnosno AVNOJSKA BiH daje narodima jednu rečenicu ali ni jedan mehanizam, dok dejton daje sve moguče institucionalne mehanizme podjele.
i kao pripadnik, kako me vec svrstase, "konstitutivnih naroda" iskazujem svoju podrsku kampanji. Konstitutivnost sluzi nacionalistima da drze zemlju u okovima vec 20, a sve zarad ličnih interesa. Dok svi u ovoj zemlji, bili B/S/H, Bosanci, dzedaji, Albanci, poljai, eskimi...koji god vec ne, ne budu imali jednaka prava mi nećemo moći ići naprijed. Svako nek se izjasni kako hoce i to ne treba braniti, ali dajte svima ista prava u njihovoj zemlji. Hvala lijepo.
e vidite da se razumijemo, kad jednog dana sa ustava BiH nestane prefix, rvat, serbin i ostali(bosanac, bosnjak, musliman, yugosloven, i sve ostalo) eh onda cu ja mirne duse i savjesti glasati da sam po naciji, vjeri, i drzavljanstvu bosanac i hercegovac ili sto da ne gradjanin, to tada moje efendije ja sam BOSNJAK
konstiuitivni narodi su ostavstina i rezultat AVNOJ-a a ne ne dejtona, avnoj je odredio sudbinu bosne i H, ili kako vec kazete torova a ne dejton. kad to svatiti bice bolje za bosnjake jer bo serbi i rvati to znaju. e sad ono sto je trgikomicno ovdje jeste to da oni koji su po avnoju ostali oni se najvise bore za avnoj, to je fenomen bosnjacke duse i mentaliteta.
Ja se s tobom slažem jarane al od koga ces to trazit kad vidis da ni ovo nedaju, ima presuda 4 godine eu trazi da se to napravi i nece da promjene ustav sta mislis kolko bi trajalo da ovi što su sad na vlasti ukinu konstiutivnost????? sto godina! Samo se ovako moze ja mislim,korak po korak.