Zbog migranata
240

Klub zastupnika u Hrvatskom saboru traži hitno slanje vojske na granice s BiH i Srbijom

M. G.
Foto: MORH
Foto: MORH
Klub zastupnika Hrvatskih suverenista smatra da Republika Hrvatska, suočena s rastućim priljevom ilegalnih migranata i sve češćim incidentima, treba hitno poduzeti mjere za zaštitu svojih granica, uključujući granice s Bosnom i Hercegovinom i Srbijom.

U saopćenju ovog kluba koje su danas objavili hrvatski mediji članovi ovog saborskog Kluba ističu hitnu potrebu za slanjem vojske na te granice, istovremeno zagovarajući postavljanje zaštitnih žica.

Upozoravajući na nedavni incident u kojem su ilegalni migranti otvorili vatru prema hrvatskoj policiji, Hrvatski suverenisti naglašavaju da se problem ilegalnih migracija neće riješiti ili barem značajno smanjiti bez primjene odlučnih mjera.

"Hrvatska mora, kako bi zaštitila svoje granice i granice Evropske unije, hitno poslati vojsku na granice s Bosnom i Hercegovinom i Srbijom, te istovremeno započeti s postavljanjem zaštitnih žica, budući da je to očigledno jedini način zaštite od sve učestalijih pokušaja ilegalnih migranata da uđu na hrvatski teritorij", ističu Hrvatski suverenisti.

Ministar Davor Božinović ranije danas informirao je javnost o pokretanju kriminalističkog istraživanja o okolnostima pucnjave koja se dogodila na teritoriju Bosne i Hercegovine. Hrvatski policajci su svjedočili ovom incidentu na graničnom području kod mjesta Rakovica nakon što su spriječili grupu ilegalnih migranata da uđe u Hrvatsku.

Karlovačka policija također je saopćila da su njeni službenici svjedočili pucnjavama na graničnom području u mjestu Koranski Lug kod Rakovice.