Komentari (237)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Svaka cast Klixe, sto vise clanaka o BiH i zaboravljenim stvarima u njoj (y)
ne znaš o čemu pričaš bilo je da ostaneš u velikoj srbiji ili da budeš samostalan...
@Norm Najlakse je biti general nakon bitke
PRIKAŽI ODGOVORE (4)
Ono što je TITO napravio, ova naša gamad ne može održavati..svaka čast za ovaj članak..
Dr. Meth Cuj, "balija koji nikad nije prešao džamijski prag"... Znacenje molim?
Lekcije hodze iz Gornjeg Nizpicnjaka? Trebali bi ste zamjeniti seoskog muftiju...
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Čak je pogrešno napisano, jer BiH nije imala čak niti te dvije piste - nego su one podijeljene granicom, tako da je RH imala sve podzemne objekte, radarske postaje i kompletnu tehnologiju te 3 piste, a druge dvije su na granici i podijeljene. Ljudi misli da je Željava bosanska samo zato što su piloti stanovali u BiH, ali jbga jedno je stan drugo je Željava. Uz to, sagrađen je i aerodrom na Udbini što je prilično blizu pa nek se nađu dva, a i u Bosni je odabran Mostar, a i prvi čovjek zrakoplovstva je bio hrvat antun tus. Šta ćeš, ipak je Tito bio naš čovjek Hrvat!
Jebeš autoput, eto RH danas ima zvijer od autoputa, a zrakoplovne baze valjda nismo sposobni niti odrzavati. Ne mogu vjerovati da je sve to moralo biti uništeno... e srbi srbi, mozete vi svi kenjati o zapadnoj zavjeri (da im je bio gušt gledati kako se mlatimo je), ali vratili ste i nas i vas 100 godina unazad majku li vam vasu platit cete to
Mozete da pricate sta god hocete protiv Tita,ali Tito je znao sta ce se desiti ako nacionalisticko sjeme pocne da klija i za takve je imao Goli Otok...Dokle god nas nacionalisticke stranke vode mi napretka necemo imat...,jer njima je "zastita nacionalnih interesa" samo paravan za ostvarivanje njihovih vlastitih interesa...
Koliko smo svi ulagali u to vojsku je nevjerovatno...,najzalosnije od svega toga sto nas je ta vojska napadala "nasim" oruzjem...
Nije nas ta vojska napala. Od JNA nije ostalo ništa kad su je napustili Slovenci, Hrvati, muslimani i ostali. I normalno je da Srbima ostane naoružanje, jer su jedini koji su ostali JNA. Krivo je nacionalističko rukovodstvo u novonastalim banana republikama koje je pozvalo na odcepljenje od SFRJ.
Zivio Drug TITO!!! ....Mor'o sam :((
Umro je.
Nisu trebali objavljivati ovaj clanak, sace navaliti sakupljaci zeljeza na ona vrata i cahure...
...Kad smo bili NESTO...
Tito je mislio i vanzemaljci da ce ga napasti a zaboravio na uvijek prisutne gliste ustase i cetnike
Treba nam ovakvih zanimljivih članaka
Željava je jedini podzemni aerodrom iz koga su avioni direktno mogli uzlijetati i slijetati,a iz svih ostali nisu mogli,nego su morali "rulati" do piste.Dakle sam naslov je greška,to nije podzemni aerodrom,nego sklonište za letjelice i osoblje.
Klixe, pored ovog kod Mostara ,pošto je Željava dijelom u BiH a dijelom u HR , onda bi najpreciznije i najpoštenije bilo reći da imamo jedan i po objekat takve vrste hahahahahaha:)
Tito je gradio nepotrebna podzemna skloništa za sebe i svoju vojsku a ne objekte korisne za sve stanovike. Zastrašujuća je činjenica da je uložio samo u jednu bazu (Željova) toliko da je mogao izgraditi sve autoceste u Jugoslaviji.
Tito je izgradio jako dobru mrežu puteva. Nema potrebe za omaložavanjem. Uostalom najvažnija je bila odbrana zemlje od potencijalnog neprijatelja. Zato su u njegovo doba na tlo Jugoslavije padali američki i ruski vojni avioni. Prema tome pričaš nešto što ne razumiješ.
Dragi novinaru, sta li ti ovo znaci "hermatizira prostorija" valjda bolan imamo rijec koja koja bi to ljepse izrazila ono sto si ti htio reci.....
Evo jos jedan primjer srpskog mentaliteta...samo znaju unistavati.
Gradili su se i autoputevi i ostalo, ali besplatnom radnom snagom, radnim akcijama. Te pare sto bi platili radnicima su ulozene u vojsku.