Komentari (20)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Spomenem kćerki "Hidrogen", a ona pita "Šta ti je to"? Ja se zbunim i odgovorim kontra-pitanjem: "Kako ne znaš šta je Hidrogen, a drugu godinu imaš Hemiju?", a onda se ona zbuni i kaže "Pa ne znam, nismo učili.." Tu se već zainatih "Oznaka elementa "H", moraš znati?.." "Formula vode, moraš znati?" a ona kaže "aaaa pa znam Vodik!" Ja u šoku i pitam je "jel' to vi stvarno učite samo po jedan naziv hemijskih elemenata" i zatražih da vidim Mendeljejevu tablicu, kad ono stvarno bi kako dijete kaže. Kisik nije ni Oksigen, ni Kiseonik, nego je samo Kisik, a ona oznaka "O" je slučajni hir... Džaba joj svo znanje, organske i neorganske hemije, formula, kada ona neće znati koji je element, ako joj neko postavi tekstualno pitanje sa drugim nazivima, jer je nastavnica ispravlja ako ne kaže striktno propisani naziv.. Dakle ili ću joj ja proširiti neke horizonte ili za njih neće ni saznati.. Obrazovni sistem? ..daleko je ovo što mi imamo, od samog pojma "sistem"
obrazovni sistem je prenakaradan priuceni ucitelji tj rodbina direktora i inih rade u udzbenicima pise citiram sjedi meded na drvetu i cvrkuce pjesmicu, stimaju se poslovi raznoraznim autorima pa tako na pocetku skolske godine daju spisak od kojeg autora treba uzet koju knjigu ma jebada ziva rasulo
"Sistem obrazovanja u BiH proizvodi idealnog podanika" Reče ubleha koja je dio tog sistema.
@zlatni ljiljane Prije će biti da si kakav trn, ali kako god, sistem obrazovanja kreira politika, na profesorima je samo da prenose znanja. Oni se za sistem ne pitaju. O tome odlučuju polupismene budale koje su završile političku akademiju SDA. (ovo se odnosi i na ostale političke kreature).
Kazaz je kralj
govana
ovo je onaj Dodikov potrčko i pljusko sto se sav upljuska kad prica,sve frkće po kameri ljudi stalno prekidaju kadrove da maramicom prebrisu kameru.Njemu niko nevalja od Bošnjaka i njihovih partija,ni Lagumdzija ni Reis ni ovaj ni onaj,čudno mi to njekako,sve mi liči ko da mu SANU šapuća sta da laje pljuskan pljuskavi upljuskani napljuskani i raspljuskani a jos uz to non stop pijan a i glup i jos misli da nesto zna kobajagi
Krmojed Pokaži nam svoja postignuća, molim te. Prosvijetli malo Bošnjačke neznalice. Hajde...
nisam ja Kemo prosvjetitelj da prosvjecujem narod.Da sam u pozicii naravno da bi to ucinio ali nisam ne zahvaljujuci svojoj nesposobnosti nego korumpiranim i ljigavim politicarima al to je druga prica.