Federalni ministar kulture
184

FOTO / Kaplan: Nisam parkirao na rampu za invalide, ali sam parkirao nepropisno

Klix.ba
Federalni ministar kulture Salmir Kaplan reagirao je nakon današnjeg teksta i fotografije na kojoj se vidi kako je svoj luksuzni terenac nepropisno parkirao u sarajevskom naselju Rosulje. Prema njegovim tvrdnjama, nije parkirao na rampu za invalide, ali je parkirao nepropisno.
Sporna slika parkiranog terenca ministra Salmira Kaplana (Foto: Čitatelj portala Klix.ba)
Sporna slika parkiranog terenca ministra Salmira Kaplana (Foto: Čitatelj portala Klix.ba)
"Prije svega, želim naglasiti činjenicu da na parkingu ispred zgrade u kojoj živim ne postoji nikakva rampa za invalide. Ispred svakog ulaza postoje po dva parking mjesta za invalide, a mjesta ispred haustora u kojem stanujem koriste svi stanari jer u haustoru nema invalida koji bi koristili ta mjesta", navodi Kaplan u demantiju današnjeg teksta.

"Da je autor fotografije napravio još par uradaka iz drugih uglova, jasno bi se vidjelo da nema nikakve rampe i da parkirani automobil nije ugrožavao prolazak niti automobila niti pješaka. Automobil je prednjim dijelom bio parkiran na ivičnjaku parkinga kojim ne prolaze pješaci, trotoar se nalazi pored, što se jasno vidi na slici objavljenoj u članku", kaže federalni ministar kulture.

"Istini za volju, mjesto na koje sam parkirao automobil nije iscrtano i parkiranje se s pravom može smatrati nepropisnim. Međutim, neutemeljene su tvrdnje da sam ugrozio prava invalida koje su izazvale lavinu negativnih reakcija i komentara vaših čitatelja koje u potpunosti razumijem jer bi ponašanje prikazano u članku zaslužilo svaku osudu", navodi Kaplan na kraju.

Kao prilog ovoj tvrdnji, federalni ministar kulture poslao nam je i fotografiju iznad.