Komentari (93)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
15 dana na kondicione pripreme i onda pretrcavas........
pripreme su zavrsene u osnovnoj skoli, sada se postavljaju rekordi.
Izgleda da su projektanti korzirali kroz skolu. Reci nani od 85 godina da je njena greska sto ne hoda brze. Tugo, nesreco.
Ma paša gledaj ti samo kakva arogancija... čuj ti samo njega... narod korzira... aaaaaaaaa kako bi ga nalupao čeličnom šipkom u facu..
najsigurnije je preletjeti
pravi idiot iz tog stepa, kako ga nije stid.pa nismo svi usein bolt, sta sa starim, invalidima, i ostalim gradjanima. a saobracajna pravila su takva da ako je pjesak na prelazu vozaci moraju cekati. moraju.
Ima li neko da objasni ovim majmunima iz Step firme da je ovaj semafor koji vodi prema Alipašinoj ulici i ujedno najveće križanje glavne ceste u Sarajevu prema kliničkom centru. Ulica Koševo (bivša K.Tomislava) je dosta strmija ulica od Alipašine, tako da je logično da ljudi koji su imobilniji, a nemaju recimo novca za gradski prijevoz, koriste ovaj prilaz. Alipašina ulica vodi i prema trima gradskim grobljima, pijaci Ciglane, kao i naselju. Ovo je jedan od najbitniji prelaza, korziram vam mame seljačke, Stepovci!
Da pojednostavimo. Papku je najvaznije da ima auto. A pjesake ko j.be.
Ovi iz STEPA se ubiše sa semaforizacijom, bio je vrlo žestok lobi i protivljenje kružnom na Dobrinju, zaboga ukinuto je nekoliko semaforskih lampi. U gradu je na desetine semafora koje treba ukloniti.
Ovakav odnos prema pjesacima u centru jednog evropskog grada je nedopustiv. Oni koji vode firmu STEP su ili seljaci koji nikad nigdje iz granica ne, Balkana, nego kantona nisu izasli, ili su necim toliko frustrirani da imaju potrebu izivljavati se nad starijim, majkama s kolicima, djecom i svim onim koji nisu na ivici trotoara prije nego se upali crveno. Ovo je za psihologe, ali i za krivicnu odgovornost.
Kakva dobra podloga za neki nadrealistički skeč tipa "Bosnian Next Topmodel": Izvedemo par dobrih bh-koka na semafor, dovedemo Heidi Klum za člana žirija i pustimo koke da odmarširaju svoj perfektan hod po prelazu. Koka koja na kraju ostane na nogama dobija nagradu.
Ma divan grad sa divnom infrastrukturom. Samo još više stoke sprcajte u tu dolinu. Nek pasu stranačku travu.
Ajde ne serite. Nakon ovih 13 sekundi, prodje jos najmanje 10 prije nego se upali zeleno svijetlo za automobile. Dakle 23 sekunde. Crveno svijetlo za pjesake se pali ranije zbog ovih koji jos uvijek nisu zakoracili na pjesacki. Tako je na svakom semaforu u svijetu.
Na ovako prometnom pjesackom raskrscu ocigledno je da ni oni na ivici trotoara normalnim hodom ne mogu stici na drugu stranu. Sta je sa onima iza njih? Sta je sa mimoilazenjem s onima koji idu iz suprotnog smijera. A gdje su osobe s posebnim potrebama, djeca, stariji, majke s djecom u kolicima i sl. A vrijeme od kad se pojavi crveno, a autima upali zeleno je nesto sto mora postojati pored svega drugog, a iz sigurnosnih razloga. Tad se vise ne staje na kolovoz.
RUN LOLA RUN!!!
hahahah koji uzas
Al zato im je onaj semafor pored, koji je namjenjen za vozila strasan, cijelih 9 sekundi traje...zna se otegnuti kolona do Druge gimnazije.
ja mislim da je moguce preci nogama
metropola...osam traka ;)...u selu zvanom banjaluka plafon dvije trake
treba uvesti i zuto svjetlo za pjesake.. Priprema pozor sad :)