Komentari (210)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
jesu li varvari srusili i onu sahat kulu ?
barbari*
@adtb haj neseri guzice ti! Pa ispade sad da su Srbe Hrvati ili Bošnjaci naseljavali jer su se nadali drugom iznenadnom zemljotresu!?!
PRIKAŽI ODGOVORE (4)
Dragi klikse, od srca vam hvala :-)
Banja Luka je i sada lijepa carsija.Kad bi se vratili svi njeni stanovnici,bio bi to grad iz snova...
Japanac je vise ovjekovjecio Banjalucanke nego Banjaluku :-) Pametan covjek. Nisam ovo ranije vidio.
Lijepo je vidjeti te slike i sjetiti se djetinstva i mladosti, ali odmah iza toga dodu misli, zar je moguce da su nam ovo ucinile komsije, protjerale nas, ponizile , Mi Bosnjaci smo bili apsolutna vecina u Banjaluci i te komsije smo na civilizovan nacin primili u carsiju da zive i da nauce kako se zivi u carsiji. Druzili smo se sa njma a i nismo slutili sta se krije u njihovim glavama, jer smo Bosnjaci, civilizovani i na kraj pameti nam nije bilo sta misle da urade. Neki od tih dosljaka bio je i Mladen Ivanic, Cavic i mnogi danasnji srpski lideri koje smo mi kulturno i civilzovano prihvatili da zive sa nama. Da imaju imalo kulture i vaspitanja imali bih obavezu da nam se oduze jer smo ih kulturno primili u carsiju, ali izgleda da ono nisu platili civilizaciski ceh pa se i neznaju ponasati. Kad vidis samo nazive ulica i naselja i ostali aparhejt koju vlast u BL provodi a oni sute, govori o njima samima koji su primitivci pa nesmiju dignuti glas.
Kad već komentarišete kako je čist grad. Istina je. Banja Luka, grad očišćen od svojih sugrađana i komšija nesrba ! Baš je čist grad, cakli se, a pri tom smrdi na zlo i nacionalizam.
Banja Luka bila i ostala predivan grad...
bio sam i u BL i u Sa više puta i ruku na srce BL mi je puno čišća , urednija , nisam vidio ko u Sarajevu na glavnoj ulici sve šljašti , skreneš malo jad i čemer ... ne znam , puno mi je ljepša i sređenija , nema smeća , parkovi uređeniji ..... da se zna , nikakav nacionalpatriotizam , nisam Srbin i živim u Federaciji i to je samo moje mišljenje.... ne tvrdim da je ispravno , ali mislim da Bl ide naprijed , a SA se sustavno zagađuje papanlukom .... Ima ga i u BL ,ali manje koliko sam uspio primjetit
slazem se s tobom. Banja Luka je jedan od ljepsih, a mozda i najljepsi grad u BiH. fenomenalan spoj prirode i urbanog.
i meni je možda najljepša u Bih.....ugodna klima , dobar geografski položaj a i sama arhitektura ... manje one sterilne sive gradnje nego u drugim gradovima koliko sam mogao vidjeti , i naravno prelijepi Vrbas
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
http://i.imgur.com/DDMj5Iz.jpg
po slikama bi reko da je bila ljepsa nego sad,vise zelenila i ljepse uredjena
https://www.youtube.com/watch?v=jYKR2FPkP8k
'Hipocentar je bio 20 kilometara ispod grada.' -a ja seljacina sve do sada govorio epicentar....
mozda jesi seljak ali nisi pogresno govorio... :) epicentar je na povrsini, a hipocentar u zemljinoj kori tj. 20km ispod grada....
Nikad mi neće biti jasno kako to zemljotres baš svaki put pogodi hipocentar. Da baš nikada ne promaši ni metar ;-)
Veliko hvala onom ko je ovo postavio. Bez banjaluke nema ni Bosne to treba da znaju svi Bosnjaci
Veliko hvala onom ko je ovo postavio. Bez banjaluke nema ni Bosne to treba da znaju svi Bosnjaci
Gornji Seher, Novoselija, Mejdan, Caire, Hiseta, Pobrdje, Budzak, Sehitluci su naselja kojima su Chetnicko Okupacione vlasti promjenili nazive i imena istih. Dok smo mi Bosnjaci bili vecina, to je bio i grad, poslije Agresije ovo je naj vece selo na svijetu. Vjerujte mi kao rodjenom banjalucaninu.
Bof nista specijalno,normalni jugoslovenski gradic.
Kao sto sam ja cuo Bosnjaci su bili vecina u Banja Luci prije zemljotresa, ali zbog zemljotresa je vecina Bosnjaka otislo i naselili su se srbi iz okolnih sela i tako postali vecina
ja zivio na mejdanu al mi je bilo lijepo! jes da skroz malo nasih je bilo ali sam upoznao nekoliko normalnih srba! zelim da ih Dragi allah uputi na ispravan put i sacuva im zdravlja! Respect!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Dođi opet na Mejdan! :-)
Hocu ako bogda! :) asl!? :))
To je bilo vrijeme kad se nismo mrzili