Komentari (98)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Preseravanje... Imate boljih nacina da covjeka sacuvate od zaborava, pjevajte njegove pjesme, sjecajte se njega, generacija, Sarajeva iz tog vremena i lijepih trenutaka... Nemamo mi nista od toga hoce li se neka ulica zvati kemala Montena, Dine Merlina, Ulica brkova Harisa Dzinovica... Napravite ulice da budu bolje, sigurnije a ne mijenjat im nazive svaki put kad umre neki pjevac... Sto ne napravite ankete o sigurnosti i suzbijanju krkanluka sa sarajevskih ulica i pocnete rjesavati nesto po tom pitanju
slazem se s tobom,ali uz duzno postovanje,to je potpuno druga tematika
doktore lažeš kao i uvijek, samo ne znam koji su razlozi, evo sad imaš sve muslimane direktore, mašala
PRIKAŽI ODGOVORE (21)
Necu nsta da serem i nemojte me pogresno shvatiti,al samo da pomenem da momku koji je najvise podstakao obnovu pomenutog doma nije pripala ni ulica u ovom gradu kao ni mnogim malim velikanima za kojima se nije dizala tolika hampa kad su preselili,treba dat imena legendi naravno,al nek se postuje neki red.
Pravi heroji su oni o kojima se najmanje zna
Heroj iz pepela se dize kao feniks on je vrijedan nase paznje ali je nikad ne plijeni On je trn u oku statistike i proracuna bez obzira na ljude zna da ga Bog cuva Heroj ne kalkulise vec slusa svoje srce izmedju ljubavi i mrznje on uplice svoje prste Ruke u vatru za svetinju ljudskosti on je sredisnja tacka izmedju dobrote i ludosti Heroju valuta je zivot ako treba dace krv, znoj i suze al' djavolu dusu ne da Pojam pojedinca ovcama problem on radi to za sebe ne za naslov i orden Heroj je Tesla iz mraka put do svjetla a ironija svega heroj ne mora zabljestat' Heroj je Dzeko bez gola u mrezi jer biti heroj nije posao vec ono sto jesi Heroji su iz ulice a ne iz nerealnog filma heroj je Keli heroj je Djilda Heroj je iznad populizma i besmisla heroj je heroj i kad kamera ne snima Ostavi sa strane malo filmove i romane jer svako malo neko za prave stvari stane Neko se proda a neko cuva obraz postaces i ti heroj ako heroja prepoznas
Kemo i davor mi zvuci kao Boro i Ramiz, a znamo kako je to zavrsilo. Zato radije ne bih. Treba naci neki drugi nacin. Odlican su primjer "Runjiceve veceri" Pogledajte i poslusajte. I nemojte se jeziti, a ni plakati: https://www.youtube.com/watch?v=Oj4EkMroKGY Eto toliko moj Hajricu Mirza.
@Muni dakle, da li bi ovadržavabila dužna bilo šta da uradi za njega. Baš me briga, ali fakta su fakta.
Rekao Hajrić, hahaha. Ko je Hajrić, dobro se uhljebio. Kemo je prije20 godina napustio Sarajevo (lažem li?) Kemo je pričao koješta o Sarajevo pa i to da je Sarajevo seljački grad i da nikada neće doći u njega (lažem li?) Uradite što god hoćete, ako želite neka se grad Sarajevo ne zove Sarajevo nego grad Kemala Montena ali Kemalova pjesma na stranu (pa ništa nije baš džabe radio) ali Kemalov odnos prema Sarajevu odnosno Bosni i Hercegovini čitavih zadnjih 20 godina kada se on i cijela mu porodica preselila u drugu državu jer im ova NIJE VALJALA govori da li bi ista ova država koja mu nije valjala trebala i bi li bila du
Pa kad je Mirzi toliko stalo, nek svoju lihvarsku agenciju nazove: asocijacija kompozitora-muzičkih stvaralaca - Kemo i Davor. Dom mladih ce uvijek biti samo Dom mladih, bez obzira kakvo mu ime pokusali nametnuti..
Odrastao sam uz Kemine pjesme i cjenim ga kao umjetnika, al to nije razlog. Kad će neko uspostaviti prave kriterije za dodjelu priznanja u bilo kojem obliku. Šta je stvarna vrijednost i djelo za ovaj grad koja zaslužuje IME. Ovaj "Sarajevo ljubavi moja" umjetnik nije digao svoj glas da zaštiti, i njegovu "Parkušu" od uništenja, a kako prića Jergović dok su padale granate i umirala sarajevska radost, u Moniku se ispijao viski, a potom se skoknulo malo do Zagreba i tamo i ostalo. Hočemo li za 10-20 na Skenderiji biti "Dom mladih Davor, Kemo, Safet, Mladen, Bakir, Slavko, Denis, Hasan" itd. Neka AMUS finansira i osnuje zakladu Kemo, iz koje će kolege iz branše stipendirati mlade umjetnike. Neka već jednom za dodjele priznanja sjašu sa buđeta i imovine koju nam je u amanet ostavila ona država koja nam "nije valjala". Stvorite nešto novo, svoje i pa tome dodjeljujte imena.
Kemo i Davor? Je li moglo ikako gluplje iskombinovati?
Organizacija doniranja organa "Kemo Monteno"
Medjunarodni aerodrom "Kemal Monteno" Sarajevo
"Bilo gdje da krenem o tebi sanjam,putevi me svi tebi vode, cekam s nekom ceznjom na svjetla tvoja. Sarajevo ljubavi moja" Mene ovo asocira na let u Sarajevo, svjetla grada...
Ovakvi prijedlozi su možda dobri, ali za raspravu sa primitivnom, malograđanskom i maloumnom javnošću sigurno nisu.
EEEEEHHHHH !!! Mirza Hajric drekavac i njegovi predloyi ! A, STA JE SA INICIJATIVOM DA BKC NOSI IME SAFETA ISOVICA ILI ZETRA, KOJU NAZVASE PO ONOM SAMARANU !!! Ma, da su bar jednu ulicu na Kosevu po SAFETU najavecem umjetniku ovih prostora za sva vremena !!!
super ce zvucati, sta radis? idem u dom mladih davor i kemo... wtf
miligram onaj čupavi ? .. :D fura se on na svog "čaču" Bregu :D ali bijelo dugme niko ne može zamijeniti... ;)
dobro ba Mile Kitić je kralj. Je li te dosta više? :D
malo perete s kemom