Komentari (82)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Čovjek bi rek'o da imamo hiljade kilometara autoputa koliko seru sa ovim putarinama.
Ovo je preseravanje
Je li uzeo naftu ona kenjac ?
PRIKAŽI ODGOVORE (4)
Sad ce vam vlada uvesti I akcize..
Nema poskupljenja cestarina,ali ima svega ostalog.Ovi kret.eni i ne znaju ništa drugo,nego samo podizati cijene svega i svačega
Informisite se malo, sve dok ne prijavis dobit vecu od 50.000 na godisnjem nivou nisi u PDV sistemu a JU Autoceste re-investiraju zaradu u izgradnju novih dionica, samim tim nemju dibiti. Sada kada su ih uveli u PDV sistem necemo napraviti cestu za jos + 30 godina. Sto ne uvedu Zapadnu Hercegovinu u PDV sistem?! Ili sto ne prikazu naplatu po kantonima? Reci nam druze Covicu..
Sta ce sad Avaz ? propade im ekskluziva o novom udaru na dzep građana !
Autoceste od javnog interesa za BiH - bez PDVA dok se ne izgrade.....
Pitanje 1. PDV je porez na promet dobara i usluga. Putarina nije ni jedno ni drugo. Pitanje 2. Na koji način su notari izlevatili državu i građane, da nemaju fiskalnu kasu a inicijalno su je primjenom zakona morali imati? Pitanje 3. Kada će SIPA da nam kaže koji političari su imali firme i ekskluzivno pravo da samo oni prodaju fiskalne kase i podršku za iste?
Pa jaro moj, nije putarina usluga ni proizvod. Usluga je korištenje autoceste, naravno da podliježu PDV-u kao i svi drugi. Mene kopka zašto JP Autoceste sa svojom dobiti ne može dobiti povrat PDV-a.
Jaro moj, putarina je naknada za korištenje autoceste. Isto kao što se naknada za puteve plaća pri registraciji. Onda bi trebali plaćati i PDV na tu putarinu? Dok je nama ovakvih pravnika (i političara koji to usvajaju) ,koji nam kroje zakone kako ko hoće, nema ovdje napretka. Saobraćajna infrastruktura bi trebala biti u službi razvoja cijele privrede, a ne njeno opterećenje.
e sad ce imati razlog i opravdanje sto autoput ne pravi dalje... samo jos jedna mogucnost manipulacije i pljacke
SARAJEVO-ZENICA 6KM 26.04.2015 PLATIO ZENICA- SARAJEVO 5,60KM 28.12.2014 PRED NOVU GODINU PLATIO... ZAŠTO.
Cudi me da JATA putevi nemaju učešća u gradnji Koridora 5c, ipak je to firma sa obrazom, firma koja je svojim radnicima nabavila tamića i 10 lopata i ljudi prave puteve ručno miješajući pravi beton i ravnaju ga lopatama po rupama, za sramotu, a plate prava sitnica 450 km+ tvoja hrana, a njihov prevoz
SDP-ova škola, rodila ga majka. Ipak je SDP jedina stranka s obrazom.
Naravno opet fin potez ensada Karića ćitaj SDP.I kad kažu svi su isti balijska prića iz centrale sda.
Ovog Karica ili ce smijeniti ili ce ubiti. xD Druge opcije nema.
Crna mačka crna mačka mene tako zovu svi, poludješe mnogi za mnom ma moraces i ti, Remzija javi se gembiju voli te
remzija@ duso malecka javi se svome gembiju, patim bezate, nestabilan sam od kad si me ti napustila sa kom, molim te REMZIJA javi se. hvala
volim ove izjave nasih politicara, evo recimo ova da voznja po kilometru autoputa najjeftinija kod nas... ne bi mi tesko pa malo provjerih kod hrvata gradiska - zagreb = 136 kilometara cijena 57 kuna tj 14,5 maraka cijena po kilometru 10,6 feninga dakle nasi politicari nas nisu lagali! stvarno je jeftinije kod nas za pola feninga, hajmo sad uporediti kolike su plate u hrvatskoj, hajmo sada uporediti koliko oni imaju izgradjenog autoputa i kakav je, koliko tunela, mostova i svega sto se odrzava sa tom cijenom... bravo ministre, BRAVO, HVALA STO SE BRINES ZA NAS!
Potpuno blesava odluka mimo ikakvog zdravog razuma - nema nikakvog opravdanja da se placa PDV na voznju autocestama.
Oni koji pljuju po Kariću i prošloj vlasti, neka dobro zapišu datum kada je otvorena neka dionica auto-puta, sad Će Čović i Bakir da pohapaju ovaj PDV za svoje stranke. Glupljih komentara na neku vijest zadugo nisam pročitao.