BiH
19

Josipović: Pobijedila je demokratija, čestitam Kolindi Grabar-Kitarović

Piše: I. P.
Foto: AFP
Foto: AFP
Trenutni predsjednik Hrvatske Ivo Josipović izašao je pred svoje pristalice u izbornom štabu gdje je još jednom priznao poraz i ukazao na dobre strane izbora.

"Imali smo napornu kampanju i međusobno oponiranje, ali demokratija je pobijedila. Gospođa Kolinda Grabar-Kitarović je pobijedila u demokratskoj utakmici i zato joj još jednom čestitam", rekao je Josipović dodavši da je razlika između njih bila izuzetno mala.

"To je bit demokratije – ko osvoji više glasova taj odnosi pobjedu. Želim zahvaliti svima koji su mi u ovih pet godina pomagali da budem, vjerujem, dobar i uspješan predsjednik Republike Hrvatske. Zahvaljujem preko milion građana koji su mi dali svoje povjerenje i svoj glas – to je naša zajednička snaga", rekao je Josipović na kraju obraćanja okupljenim simpatizerima.

Podsjećamo, u drugom krugu predsjedničkih izbora kandidatkinja Kolinda Grabar-Kitarović pobijedila je u žestokoj utrci svoga oponenta Ivu Josipovića. Ona će kroz oko mjesec dana preuzeti dužnost predsjednice Republike Hrvatske.