Iskustvo čitatelja
0
Još jedna pljačka Sarajevo-taxija
Komentari (63)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
NEMA VISE ONIH NASIH STARIH DOBRIH SARAJEVSKIH (PONAVLJAM) SARAJEVSKIH TAKSISTA. SJEDNES U AUTO, ON TE POZDRAVI, AUTO MIRISE, LAGANA ZIKAMU, PLATIS, VRATI TI KUSUR U DEKIKU I ONDA TE OPET POZDRAVI. EVROPA JE PLAKALA ZA TAKVOM KULTUROM. DANAS JE TO SVE....
ajd moze li meni neko reci jel ovo ok? Moja kolegica je platila 50 KM od Grbavice - Kovacici do katredale.. imala je dosta stvari kod sebe, jer se premjestala iz jednog stana u drugi.
\"Ukoliko se utvrde da je taksista naplatio više, on će odmah biti prebačen na drugo stajalište..\'\' Pa jeste, i treba ga prebaciti, mozda na tom drugom stajalistu ima jos onih koji su mu spremni platiti 3x vise.. Kakav im je predsjednik, dobro su oni..
moje iskustvo, vozeci se sa aerodroma: usao sam u taksi i nakon sto smo izasli s aerodroma vozac je rekao \"Voznja do Cengic Vile sa prtljagom je 20KM\" i naravno nije bilo taksimetra. Na pitanje zar nije voznja 9KM na toj relaciji odgovor je bio \"Ja vozim mercedesa i moj auto je 100.000 - ko hoce da se vozi u jeftinijem autu mozda i plati manje\" Naravno, Sarajevo taksi
pa ovo je zaista smijesno. radi razlike u cijeni od 1-2KM??? A sta bi rekao da je ko meni, od aerodroma do mojmila, na relacija koja kosta 5 KM naplatio 20KM!!!! Ako vam ima toliko neregularnosti kod sarajevotaxia, pa sto se onda vozite??
ELDINA PAMETNICE NISI NI SVJESNA KOJA JE TO SANKCIJA, AKO TE PREBACI U PIZDICECE.. GDJE NEMA POSLA.. NE PAMETUJ SVEGA TI. ZNAS KAKO JE DOBRO ONIMA NA CARSIJI STANICAMA, KOLODVORIMA ... HOLIDAY INN ITD... I STA SE ODMAH DIGAO, RADI 6 KM.. CIFUT PRAVI... KOLIKO BI PLATIO 3 km U ZAGREBU? AKO TI JE PUNO 6 KM IDI PJEŠKE
Desilo mi se više puta opisano u tekstu... Taksisti na glavnoj autobuskoj stanici su zaista obična đubrad!!! A ako se počneš buniti, izbaci ti stvari napolje i još vrišti na tebe da platiš! (desilo se mojoj prijateljici) Kad je kreten ispred tebe viši od tebe za najmanje dvije glave i teži barem 30 kg, teško da se možeš zaista protiviti. Da, možeš nazvati centralu, ljubazni su i saslušaju ali tu se u suštini ništa ne poduzima... Žalosno...
Ovo je u potpunosti tacno. Svaki put...ali bas svaki put...kada uzmem taxi s autobuske stanice nikad taximetar ne upali i naplacuje cijenu koju on zeli. Kad nas dolazi vise, studenti recimo: ja uzmem taxi i on nece da krene dok jos ne ubaci dva tri studenta. I onda svakom naplati po 10tak km. Strasno!!!! Dva tri put sam pokusavala reci da upale, ali je to zavrsavalo svadjom. Od sad zovem taxi kad stignem..jer na standovima na aut.i zelj. je katastrofa!!!!
najcesce nece nikako da te voze jer zivis blizu...moja je prijateljica dosla s puta, s koferima i kasno je bus bio oko 3ujutro, a zivi u velesicima i niije je htio odvest....kaze preblizu je to...uzas zivi i bezobrazluk!!
ma taxi nikad nije bio za bijedu, zato lijepi autobus pa na stajalište.
Moj buraz prije par mjeseci sa dvojicom drugova(svi balavci, po 17g)zaustavili taxi na carsiji,rekli do ciglana.U taxiju cijelo vrijeme pricali engleski,a taxista preko bjelava pa do predsjednistva,na Marin dvor kroz velesice pa na ciglane.Kad su izlazili rekli mu hvala na voznji,dosta ti petak,toliko i kosta voznja...E jesam se ismijo svega mi,dao im ja cvaju za pica...
teheran taxi??? baliska posla....
Ja sam davno prestao zvati ili zaustavljati Sarajevo taxi; najvise radi onih taxista sa aerodroma, ono je uzas kako se ponasaju, vecina ne pali taximetar i cesto ti pokvare ono uzbudjenje kad se vracas u svoj grad. Mogu samo zamislit sta rade strancima. A inace i u gradu, moras sa njima biti fin, jer znas kako je, oni su svi zajebani, svi su svjetski mangupi, nema sta nisu prosli...obicno su neki mrgudi i ono nesto namrsteni. Moram reci i ovo, svaka cast izuzecima, jer fakat ih ima jako finih, ali ih je brate pravo malo da bi se opet vozio Sarajevo - taxijem. Bas steta jer su nekad bili bas kako treba, mislim bar velika vecina.
Situacija na aerodromu je katastrofa. Meni kaze taksista \"jel ti puno 25 maraka\" a cijena do ciglana nikad vise nije od 12 maraka. Ja mu kazem ukljuci taximetar pa neka bude 125km, a on mi ukljuci pogresni tarifu, puno skuplju od ove normalne. I ja lijepo izadjem iz taksija, neplatim mu nista, i tu se za malo nismo potukli. Zovnem crveni taksi koji je dosao za 1 minutu. Cijenu koja je bila na taximetru je KM11.60, ja mu dao KM15. Od tada nikad vise Sarajevo taxi! Ni u snu.
Ljudi, nemate vi pojma. svi misle da je nama taxistima lahko. Postoji dragi Bog i sve sankcionise. klepis po usima, pa ti za dva dana vrisne remen za vodenu pumpu. malo se smiris pa te sejtan opet navede da klepis kakvog turistu. onda ti ode diftung na glavi motora. ili klepas godinama pa napravis vilu na vratniku i rodi ti se retardirano dijete. sve se vraca, sve se placa, Bog sve vidi.