Komentari (130)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Vidi, vidi, sad Muslimani odjedanput znaju za prava manjina...
Nema bosanskog jezika jer je to samo fraza.Ne postoji ni jedan termin na tom jeziku samo termini iz vremena vladavine osmanlijskog carstva.Te termine pokusavaju da prisvoje i da kazu da je to bosanski jezik.Podmetacina klasicna!
Preporod. Bošnjaka. Čestitam. Neka si glupanima otvorio oči
@ Preporod, biraj sam jezik kojim želiš govoriti, tvoje pravo, ali nećeš prisvajati tuđu baštinu. Nekoliko činjenica o ''nepostojećem'' hrvatskom jeziku: Primož Trubar, Ta prvi dejl tiga Noviga testamenta, Tübingen, 1557. "Hrvatski jezik se piše, kakor veste, z dvojnimi hrvatskimi črkami, a govori se ne samo po vsej Hrvatski in Dalmaciji, ampak govore ga tudi mnogi Turki. Sam sem slišal od mnogih da ga govore in pišejo v Carigradu na dvoru turškega cesarja." Marko Antun Pigafetta, Putopis, 1585. "U Carigradu je običaj da govore hrvatski, koji jezik poznaju gotovo svi Turci (službenici), a posebno ljudi ratnici." Franjo Glavinić (1580-1650), fratar, rodom iz Glamoča. Djelo: Czvit szvetih, t.j. sivot szvetih itd. prenessen i szlosen na Harvatszki jezik (Venecija, 1628.) Pjesma: Svitlost duše verne (Venecija, 1632.) "Za ugoditi bratji i vernim, a navlastito hervatskomu jeziku". Svitlost duše verne (Venecija, 1632.) "Za ugoditi bratji i vernim, a navlastito hervatskomu jeziku".
@Preporod-Bošnjaka Istinu zboriš. Poznato je svima kako smo se mi Hrvati 93. godine sastali u podrumu hotela Esplanada u Zagrebu, gdje smo donijeli odluku da se umjesto Katolici zovemo Hrvati. Da umjesto slovensko-srpskog pričamo izmišljeni Hrvatski. Da nam je obaveza sukladno imenu i jeziku izmisliti novu povijest, i po mogućnosti krasti tuđu i prekrajati staru... Još nam fali himna, zastava i samo naša nacionalna država da bi bili ful narod i nacija, jer bez toga nismo u potpunosti narod, a ni nacija.
Jeste čudno što Bošnjaci ne žele da im se jezik zove po imenu naroda, ali Ustav kaže bosanski jezik, i to treba poštivati!
Jeli se ovo preko bosanskog jezika stranka za BiH vraca na politicku scenu. Vjerovatno je zato ovaj Jerlagić ovako nabrijan.
Tako stoji u Ustavu i nije mi jasno da se do sada niko osim Jerlagića nije oglasio o očitom kršenju Ustava BiH gdje stoji da su službeni jezici naroda BiH, Bosanski, Srpski i Hrvatski jezik. Nešto se stalnio pregovara, a da niko nije pomenuo Ustav BiH i tužio RS za kršenje Ustava. RS entitet je očito namjerno napravio problem tamo gdje ga nije bilo.
uvijek ista slika uzdaje saopštenje od kojega nema nikakve koristi
pusti mileta kitica mogao sam biti car
PSE LUTALICE SU KULTURNIJI OD BOSNJAKA PAS LUTALICA TI BAREM NE NAMECE JEZIK I GOVORI DA NISI RVAT
Bosnjaci su regionalna odrednica
ta regionalna odrednica ti porucuje da ti tati svom zenu naguzis
Selamim hi unas vjerske experate, da se uključim ute životne teme suovim: Allahov Poslanik s.a.v.s. je kazo: ''Allah neće pogledat osobu koja je spolno opčila sa svojom suprugom u analni otvor.'' (En-Nesai i Ibn Hibban, Ibn Madže, br. 1923, od Ebu Hurejre, r.a., sahih – vjerodostojnim ga je ocijenio šejh Albani)
U Srbiji, u skladu sa zakonom, Bošnjaci mogu učiti na bosanskom jeziku. Samo u BiH na jeziku srpskog naroda nešto se kaže (politički) drukčije od onog kako se na srpskom jeziku kaže u Srbiji.
radi genocida njima treba zabraniti da odlucuju o njihovoj djeci
Kockastoglavi,a sta je brisanje Bosanske nacije,sto se niste digli po tom pitanju,kada je trebalo?
kmeru majmunoglavi ti pljujes dabi doso na vlast vi sdp-ovci vi ste rodjeni kriminalci vas adil osmanovic zvani taran ucestvuje u maltretiranju i djece i roditelja inemoj samo ti lopino smrdljiva da pricas ko cu biti i koji jezik cu govoriti ***ti taran nanu
TAlibancino smardljiva,pozdravi Turkovica,CAusevica,GAsija,Keljmendija,Amira Zukica i ostalu kriminalnu SDAovsku svitu,tj one koje je SDA stvarala 20 godina da obavljaju prljave poslove za njih,pa mi javi jesi li. Posebno postujem Semsudina Mehmedovica,velikog patriotu,poznatog po mucenju Srpskih civila u muzickoj skoli u Zenici,i po krijumcarenju oruzja u Tesnju.HAjde ti kod savjetnika Zukica na instrukcije,kladim se da je i u tebe onakva teleca glava i da mucas kad pricas.Mosnjak,koji hoce da prica Bosanski,a nece da je Bosanac,jer zeli da se uokvirui na 23% Bosnje,da nebi dosli sutra Srbi da mu oduzmu posao i privilegije koje mu je dala kriminalna SDA,hahaha.Mosnjoooo:D
PRIKAŽI ODGOVORE (25)