Povodom Dana Doboja
0

Jerinić amblem Grada Doboja za očuvanje tradicije i kulture uručio Medžlisu IZ Doboj

E. M.
Foto: Grad Doboj
Foto: Grad Doboj
Načelnik Doboja Boris Jerinić uručio je danas priznanje "amblem Grada Doboja" Medžlisu islamske zajednice Doboj za očuvanje tradicije i kulture.

Povodom obilježavanja Grada Doboja na svečanoj akademiji koja je danas održana gradonačelnik Doboja Boris Jerinić glavnom imamu Ibrahim ef. Haliloviću uručio je priznanje za očuvanje tradicije i kulture, a današnjem događaju prisustvovao je osim Halilovića i predsjednik Izvršnog odbora Medžlisa IZ Doboj Mirsad Husaković.

Jerinić je u čestitki građanima Doboja poručio da koračaju dalje, da idu više, trude se jače, ne odustaju i vjeruju.

"Dan našeg grada Doboja je samo podsjećanje na zajedništvo i lokalpatriotizam u njegovom najljepšem smislu, na ono što svako od nas pojedinačno može i hoće da učini da bismo živjeli u gradu koji volimo i kojim se ponosimo. Srećan vam 28. juni, Dan grada Doboja", poručio je Jerinić.

Plaketa grada uručena je srpskom članu Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku koji je čestitao građanima Doboja ovaj Dan. Tom prilikom Dodik je izrazio zahvalnost za najveće priznanje, te podsjetio da je novčani dio te nagrade donirao Udruženju za pomoć djeci sa poteškoćama u razvoju Doboj.