Kandidat SNSD-a
19

Jerinić: Desant na Doboj je propao, građani su izabrali vlast koja će ih predstavljati

A. B.
Boris Jerinić
Boris Jerinić
Kandidat SNSD-a za gradonačelnika Dobija Boris Jerinić siguran je u pobjedu te se u svom prvom obraćanju zahvalio svim građanima koji su zaustavili desant na Doboj i izabrali vlast koja će ih predstavljati u naredne četiri godine.

Zahvalio se svima koji su svojim glasanjem potvrdili SNSD kao pobjednika kao što je to bio slučaj i 15. novembra prošle godine kada su održani lokalni izbori.

"Moram poručiti svima da je desant na Doboj propao i ono što nama ostaje je da zajedno s institucijama i ljudima koji žele da gradimo zajedno ovo mjesto, a to je da zajednički sa Vladom RS-a smognemo snage i sve započete projekte nastavimo da ne razočaramo nijednog građanina. Sa svim Dobojlijama i političkim strankama koje ovdje obitavaju ćemo razgovarati i tražiti najbolja rješenja za ovaj grad. Pokazali smo da smo slobodarski i multietnički grad te da su svi dobrodošli u Doboj", kazao je Jerinić.

Kazao je da ne želi prejudicirati te da su prvi rezultati sa biračkih mjesta pokazali da je SNSD ubjedljivo pobijedio.

"Imat ćemo široku skupštinsku većinu i stabilnost koja garantuje napredak Doboja kako bismo sve ono što smo započeli i završili te kako bi ovaj grad napredovao", poručio je Jerinić.

U 19:00 sati su zatvorena biračka mjesta na ponovljenim izborima u Doboju gdje su građani sa pravom glasa birali gradonačelnika i članove Skupštine Grada Dobija na 89 biračkih mjesta.

Izbori su ponovljeni nakon što je Centralna izborna komisija BiH (CIK) poništila lokalne izbore u Srebrenici i Doboju održane u novembru 2020. godine zbog utvrđenih brojnih nepravilnosti.