Općinski sud Sarajevo
0

Jednomjesečni pritvor zbog nezakonitog prometovanja narkotika

FENA
Općinski sud Sarajevo donio je rješenje o određivanju jednomjesečnog pritvora Sanjinu Handžiću (23) i Izudinu Tahiroviću (20), koji se sumnjiče za neovlaštenu proizvodnju i stavljanje u promet droga, odnosno nedozvoljeno držanje oružja i municije, potvrđeno je Feni u Sudu.

Naime, Sud je uvažio prijedlog kantonalnog tužitelja koji je zatražio određivanje pritvora za osumnjičene radi mogućnosti utjecaja na svjedoke, odnosno opasnosti da ponove isto krivično djelo.

Handžića i Tahirovića su sredinom protekle sedmice slobode lišili pripadnici Odjeljenja za borbu protiv zloupotreba droga MUP-a Kantona Sarajevo

Pretresom stana koji koristi Handžić u ulici Behdžeta Mutevelića, općina Novo Sarajevo, pronađeno je i oduzeto oko jedan kilogram marihuane, oko 60 grama spida, 50 tableta ekstazija, pribor za prepakivanje droge, dva pištolja cal. 7,65 mm i 31 metak cal. 7,65 mm za koje ne posjeduje odobrenje nadležnog organa, te četiri mobilna telefona, izvjesna količina novca i tri ručne radiostanice.

Prilikom pretresa stana koji koristi Tahirović u ulici Rušida Prgude, općina Centar Sarajevo, pronađeno je i oduzeto pet paketića marihuane, pribor za prepakivanje droge, izvjesna suma novca, mobilni telefon i poluautomatska puška cal. 7,62 mm i 23 metka istog kalibra.