Ko je nudio?
132

Jasminko Halilović se zahvalio na ponudi da bude premijer Kantona Sarajevo: Ostajem posvećen muzeju

D. Be.
Foto: I. Š./Klix.ba
Foto: I. Š./Klix.ba
Osnivač Muzeja ratnog djetinjstva Jasminko Halilović rekao je za Klix.ba da je vodio razgovor da preuzme premijersku funkciju u Kantonu Sarajevo, ali da će ipak ostati posvećen radu u muzeju.

Naime, u medijima se pojavila informacija da je Haliloviću ponuđeno da preuzme funkciju predsjednika Vlade Kantona Sarajevo u narednom mandatu, što je on i potvrdio.

"Tačno je da je bilo razgovora. Sigurno je da je puno prostora da popravimo stvari u našem gradu i zemlji, i lijepo je što neko misli da ja mogu voditi neke od tih procesa. Ipak, ja sam potpuno posvećen postizanju ciljeva koje smo postavili pred Muzej ratnog djetinjstva. Da bismo u tome uspjeli trebat će još dosta godina rada, te u takvoj situaciji ne mogu razmišljati o bilo čemu drugom. Mislim da je premijer Forto radio dobar posao na ovom mjestu, i nadam se da će on ili neko drugi to i nastaviti", izjavio je.

Kako saznajemo, o imenima u novom sazivu Vlade KS će se konkretnije razgovarati tek nakon što se uspostavi vlast na federalnom i državnom nivou.

Osnivač i direktor Muzeja ratnog djetinjstva Jasminko Halilović uvršten je 2019. godine na Forbesovu listu mladih lidera "30 ispod 30", a Muzej ratnog djetinjstva je uvršten među 50 najutjecajnijih evropskih muzeja u proteklih 40 godina.