BiH
0

Iznad Bihaća pronađeni ostaci generala HVO-a Vlade Šantića?

FENA
Tim istražitelja koji radi na potrazi za tijelom ubijenog generala HVO-a Vlade Šantića danas je na Grabežu iznad Bihaća, na lokalitetu Mehana, pronašao plastično bure u kome se nalaze karbonizirani ostaci jedne žrtve, javila je Radio-televizija BiH.

Istražni tim je na ovu lokaciju naveo zaštićeni svjedok, pa se pretpostavlja da pronađeni ostaci zaista pripadaju generalu Šantiću. U interesu istage niko danas nije spreman davati izjave o pronalasku tijela, a tek će DNK analiza pokazati da li su pretpostavke tačne.

Komandant HVO-a regije Bihać, general bojnik Vlado Šantić, nestao je nakon proslave 8. marta 1995. godine, a posljednji put viđen je u pratnji pripadnika Petog korpusa Armije Republike BiH u Hotelu "Sedra" u Ostrošcu kod Cazina. Nakon toga je, prema tvrdnjama zaštićenih svjedoka, ubijen.

Prema izvještaju Federalne uprave policije upućenom Kantonalnom tužilaštvu u Bihaću, za ubistvo Šantića sumnjiči se sedam osoba, a prvoosumnjičeni je ratni komandant 502. Brigade Petog korpusa Armije BiH Hamdija Abdić Tigar, navodi BHRT.