Komentari (175)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Vecina znaju da kad bi opet bila celovita BiH sve bi opet moralo da se sprovodi po nacionalnom kljucu. Ma mislim vec smo imali takvu drzavu pa nismo mogli zajedno. Ne znam cemu forsiranje. Zato je razlaz pravo resenje, ali znamo da je skoro nemoguce, jer to bosnjaci nece. Vidim da bi mnogi opet u rat nego se mirno razisli. Problem bosnjaka je sto vecina zive u par gradova a industrije nema. Zato su svesni da sami o sebi se nemogu brinuti, jer srbi zive na mnogo boljoj teritoriji za zivot, plus sto su uz granicu sa Srbijom. Hrvata nema puno, ali su takodje uz maticu koja je u EU. Bosnjaci nemaju ledja, plus sto ih yebe povezanost sa radikalnim islamistima. Zato mislim da su bosnjaci u Dejtonskom sporazumu najgore prosli i zato ga najmanje zele.
Imas plitak mozak da bi ista skontao, jer upravo takvi gladaju za politicare koje vas unistavaju iz dana u dan. Samo udri copy/paste jer svoje misljenje nemas.
Razmišljanje jednog maloumnog mozga koji ne želi da shvati jednu činjenicu a to je da su Bošnjaci htjeli da dijele BiH oni su to mogli da urade 91-92 prije rata, bez bosanskih Hrvata koji su tada bili u nezavidnom položaju jer su bili šačica koju su mogli da protjeraju iz BiH i Srbi i Bošnjaci i da se dijelovi Hrvatske zauzmu i proširi izlaz na more. Ali to je ono što čini ljudskim Bošnjaka on ne udara na slabijeg koji leži na podu nego ga brani da opstane i ostane na ovim prostorima tako da je HVO činilo preko dvadeset posto Bošnjaka koji ma su Hrvati 93 -će okrenuli leđa, a Srbi su imali samo jedan cilj zadržati što više teritorija u bivšoj Jugoslaviji da bi poslije toga sve sebi priključili, i da se vratimo na temu nikad nećete naći Bošnjaka niti Bošnjačku stranku koja će potpisati mirni razlaz i dijeljenje BiH a što se tiče ekonomske situacije pogledaj šta to ima ta rs pod svojom kontrolom a šta federacija pa onda pričaj, jer Srbi koji žive u rs žive na slamku i kada tamo pukne socijalni nemir onda je gotova i rs i njihove vođe. Jer da bi shvatio kako se živi u rs nije dovoljno samo otići na godišnji odmor i vidjeti dijasporu koja uživa sad dođi od novembra do marta pa vidi kako se živi u vašoj republici. Jad i bijeda a kontejneri prazni.
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
Ni dan danas ne mogu da čitam priče o njihovim natezanjima u Dejtonu... I tada sam imala osjećaj, a isti me nije nikada ni popustio da su nas natjerali da se zamrzimo i međusobno pobijemo, a onda prosto sjeli i rekli "čiča miča, gotova priča", krv je puštena, možemo dalje.. Toliki ljudi izgidoše jer oni nisu mogli ovako da sjednu za sto 1992. godine ili još bolje 1990. godine, nego je svaki vukao na svoju stranu.. Prokleti ego.. prokletih ljudi..
ovdje je Alija potpisao podjelu i kapitulaciju BiH ...ona je sad okupirana drzava
http://www.24sata.hr/svijet/dayton-rat-je-zavrsio-ali-mir-onaj-pravi-nikad-nije-dosao-447236
Ja se nadam da je svima jasno da ako se odluci da ce se BiH raspast vas se nece ama bas nista pitat...slicno kao i Kosovo, skupovi potpore u Beogradu i cijeloj Srbiji - Kosovo je Srbija je sviranje qurcu bilo i ostalo...3.entitet? ako ga zele provest vec sutra mogu, vi cete malo bit frustrirani ovdje na klixu i nakon nekog vremena cete to prihvatit...sto prije spoznamo svi da smo nitko i nista bit ce nam bolje..kod nas uRH je normalno da predstavnici americke ambasade cuju sa ljudima koji ce formirat vladu?! hmm pitam se zasto...jebiga
Srecan Arandjelovdan i dan kada je nastala nasa jedina REPUBLIKA SRPSKA.. Krvlju junackom okupana i zivotima placena..
Ne seri
@TFC evo vašeg junaštva: http://balkanizam.com/milenko-prodanovic-komandant-cetnicke-jedinice-koji-je-ubio-zakiru-hrustanbasic-je-na-slobodi/
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
da je Alija bio malo pametniji i dosta hrabriji nikad ovaj sporazum ne bi potpisao!
Da bi se menjo Dejton, treba Srbija, Rusija, Kina i jos neki da kazu da. Ta ideja ce vam proci isto kao i ona sramna rezolucija o Srebrenici.
Ne razumjem kako mozemo mi bosnjaci da pljujemo po Aliji Izetbegovicu. Stvarno, srami te se!!
Kakav pokolj pod otomanom ba?! Ti se znaci stidis biti musliman?! Bratee ne zaboravi ko su nam neprijatelji!!
NAjveca prevara za patriote Bosance muslimane,je ona kada ih je celavi stari lucufer ALija,kroz novonastalo Bosnjastvo vezavsi ga iskljucivo sa Muslimane,getoizirao na 23% Bih,vidjevsi da se Srbi i Hrcvati,tj vecina njih bore protiv opstanka Bih,kao cjelovite drzave,tj protiv Bosanstva kao nacionalne odrednice,pa se Bosanstva odrekao i on,jasno pokazujuci da se ovdje poceo zalagati za Islamsku fildzan drzavu,,"Bosnjacku" na 23% Bih. Poznata je ona ratna SDAovska maxima,koja se cesto cula u ratnom SArajevu "nek je ko AVlija,ali nek je nasa" Vidimo i danas da se ratni dezrter i kriminalac Bakir Izmetbegovic,slabo kada interesuje za politicka desavanja van tih 23%,ali vidimo i ogroman broj Islamskih radikala na ovom prostoru,koji su ili dosli sa strane,ili im je ovdje godinama ispiran mozak,od clanova Islamske ZAjednice,koji su u debelom dosluhu sa kriminalnom SDA. Opstanak Bih je moguc,samo ako se u njoj zabrani nacional desnicarskim strankama da postoje.
Marš u pm.stoko to mišljenje ostavite za sebe, vi ćete da pričate koji neznatne obrisati balu ispod nosa o Aliji Izetbegoviću, gdje ste bili ili gdje su vam roditelji bili u ratu u BiH jer koliko vas piše da vas je pola ratovalo nebi bilo ovako kako je sad.
Hajde konju kada računaš koliko prostora naseljavaju Bošnjaci izračunaj koliko zemlje posjeduju ti isti vidim da si pametan ko kadija pa pomozi ovim neupućenim oko računice, jer zemljište nije u posjedu Srba u rs tamo gdje žive Bošnjaci i Hrvati pa mi pomozi oko računice da vidim na koliko prostora žive Srbi u rs
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Franjo Tudžman, ...toliko puta je pomenut u medijima i opet greška... a mozda se od uzbudjenja na danasnji dan stvarno tako i potpisao :))))
Kao za obljetnicu genocida u Srebrenici sto se pricalo o napadu na Vucica tako ce i za obljetnicu Daytonskog mirovnog sporazuma samo da se prica o teroristickom napadu. Stjece se dojam da vehabijski pokret u Bosni ide na ruku srpskim zlocincima jer se o njima vise nista i ne govori. Zato se treba izkorijeniti bilo kakav oblik terorizma u BiH i otkriti njihove pomagace.
hostaplerluk
hostapleri..
Dogovorena podjela u Bih,na privatne posjede SDa ,HDZa i tada SDSa.
Na fildzan BAlijastan, Cetnikstan,i Ustasostan.
Dobila SDA najvise glasova polupismenih deda i nana,i stranackih Uhljeba,amidzica i daidzica,koje zaboli neka stvar za opstanak Bih kao cjelovite drzave. I Ekrem Jevric na FArmi dobija redovno najvise glasova,pa je to slicno.
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Klix.ba,Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja.16622
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Klix.ba,Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja.24308