Pozovite broj 17077
4

Izgradnja Doma za djecu bez roditeljskog staranja u Ledićima nije ni počela jer nedostaje 3.000 KM

S. Š.
Prije nešto više od pola godine zaživjela je ideja o rekonstrukciji Etno kuće u Ledićima, nadomak Sarajeva, za potrebe izgradnje Doma za djecu bez roditeljskog staranja. Međutim, radovi još uvijek nisu počeli jer nisu prikupljena potrebna početna sredstva.
Korisnici Doma za djecu bez roditeljskog staranja Sarajevo će dobiti na korištenje kuću i pripadajuće zemljište u selu Ledići na Bjelašnici na narednih 99 godina.

Međutim, radovi još uvijek nisu otpočeli jer nije prikupljeno čak ni tri hiljade KM koliko je potrebno za instalaciju cijevi.

"Trebamo prvo postaviti cijevi za grijanje, pa onda izolaciju. Da ne bismo radili posao dva puta. Uspjeli smo dobiti donaciju od LUK-a za jedan dio. Ovaj dio moramo kupiti. Našli smo majstore i za ugradnju cijevi i za postavljanje izolacije, ali ništa ne možemo bez ovih dijelova čiji predračun je u prilogu", objavila je Belma Mujezinović, direktorica Fondacije "Second".

Stoga, Mujezinović apeluje na sve građane da pozovu 17077 koji je stavljen u funkciju isključivo za potrebe izgradnje doma za djecu bez roditeljskog starenja.

"Nazovite ovaj broj, podijelite na svojim profilima, pošaljite prijateljima ... Sve znači", poručila je ona.

Krajem prošle godine osamdesetero štićenika iz Doma Bjelave dobili su na korištenje dvospratnu etno-kuću sa pripadajućim zemljištem na 99 godina, a jedan od ruševnih objekata u blizini je ustupljen za potrebe izgradnje objekta, gdje će biti smještene terapijske mace koje su prethodno spašene sa ulice, rehabilito- vane i socijalizovane.