BiH
18

Izetbegović čestitao Erdoganu: Svaki uspjeh Turske doživljavamao kao naš vlastiti

Anadolija
Bakir Izetbegović (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Bakir Izetbegović (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Povodom velike pobjede na lokalnim izborima u Republici Turskoj, zamjenik predsjednika Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović uputio je čestitku Recepu Tayyipu Erdoganu, predsjedniku Stranke pravde i razvoja (AK Parti).

 "Od srca vam čestitam na veličanstvenoj pobjedi koju ste ostvarili na lokalnim izborima u Republici Turskoj. Kao što se u nedjelju navečer slavilo u Ankari, Istanbulu, Antaliji i brojnim drugim gradovima vaše zemlje, radovali su se i Bošnjaci u Sarajevu, Zenici, Mostaru, Goraždu, Bihaću... Svake izbore na koje izlazi AK Partija pratimo sa istim uzbuđenjem i nadom kao i one na koje izlazi SDA", navedeno je u tekstu čestitke.

Izetbegović je istakao i da "svaki uspjeh bratske Turske doživljavamao kao naš vlastiti".

"Podrška koju su vam dale desetine miliona građana Turske potvrda je ispravnosti puta kojim vodite vašu ponosnu zemlju već duže od jedne decenije", dodao je Izetbegović.

Prema njegovim riječima, ekonomski i politički stabilna i moćna Turska u globalnim odnosima "daje i nama snagu da se lakše nosimo sa svojim problemima, političkim krizama i izazovima, jer znamo da imamo pouzdanog prijatelja i saveznika".

"Kao što ste do sada učinili mnogo za našu zemlju i sve njene građane, uvjeren sam da ćete i dalje nastaviti sa vašim pozitivnim i konstruktivnim odnosom, ne samo prema Bosni i Hercegovini, nego i cijeloj našoj regiji", zaključio je Izetbegović