Komentari (30)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Hoce li biti slova na latinici ili cirilici?
s nestrpljenjem čekam kada će napokon napraviti nešto racionalno i pametno
@ovane u pravu si.Majku im yebem usta i njima i njihovim tablicama svake 3 godine i yebem i grb i zastavu i želim im da im žene rađaju trostruke sijamske blizance koje samo bog i niko više neće moći rastaviti što na ovako perfidan način pljačkaju ljude.I sigurno...sigurno će bit još ovih promjena za tablice u narednim godinama.
ni ti nemas pojma... u americi se stalno izdaju nove serije tablica i svakih nekoliko godina zamijene se skoro pa sve tablice. postoji mogucnost zadrzavanja starih, ali se uglavnom mijenjaju. a proizvode ih zatvorenici u zatvorima. em nisu skupe, em oni pridonose drustvu svojim radom.
eto posla za našu ogromnu državnu administraciju ... dobar način da opravda svoje postojanje ... jedino što radi jeste - promjena dokumenata i sl. ... danas mijenja ovaj papir, sutra mijenja onaj papir, prekosutra ...
STANDARDNA OTIMACINA MAFIJE NA VLASTI..KAD NE MOGU VISE NISTA UZETI OD NARODA JER SU MU I DUSU UZELI ONDAIZMISLJAJUI MIJENJAJU DOKUMENTE I TABLICE I TAKO IH PLJACKAJU... U AMERICI TABLICE NISU PROMJENJENE PEDESET GODINA, A AKO KUPIS NOVO AUTO PREBACIS STARE TABLICE NA NJEGA DA NE KUPUJES NOVO...REGISTRACIJA AUTA KOSTA OKO 50 DOLARA, A POLAGANJE VOZACKOG I IZDAVANJE VOZACKE 25 DOLARA...AKO SI POLOZIO VOZACKU DOBIJAS ODMAH NE MORAS MOLITI NENU, DA NAZOVE DAIDZU, PA DA DAIDA NAZOVE NEKOG O ULEME I DA ZA DVA TRI DANA ODES PO VOZACKU...NARAVNO MORA \"PONIJET CIKULADU\"..
moze li se naručiti tablica s šahovnicom? Odmah bi mi Mercedes ljepše izgledao a i cijena bi mu skočila :)
tarik pojma nemas. ne mogu tablice biti duze od standardnih EU dimenzija. pa u tom slucaju ne bi stale na 90% automobila pozadi. za sve postoje standardi. i oni se slijede. nadam se samo da je firma koja ih proizvodi sposobna okrenuti broj osam kako dolikuje a ne kao sto je kod mene na sadasnjim tablama 8 naopako. (veci krug gore). jos kad bi bio njemacki font. bilo bi super
\"dok će na automobilu morati imati naljepnicu o tehničkom pregledu.\" Meni je ovaj dio najbitniji. Ako fakat odluče da zavedu red sa tim tehničkim pregledima i maknu sa ceste sve olupine, onda se isplati dati para koliko god. ja do sada kad god mi istekne registracija za polovno vozilo nisam morao ići na tehnički, odnesem saobraćajnu u osiguranje i riješeno...komšija kupio novo vozilo prije godinu i po, istekla mu registracija i rekli mu u osiguranju da treba OBAVEZNO na tehnički..koji apsurd
\"Nove tablice će se razlikovati od današnjih - u lijevom dijelu biće plavo polje sa natpisom BiH, po uzoru na praksu u EU. \" Ova slika gore nije dobra, nece biti grba, ako bude grb onda fakat ne vidim koji se to hajvan dosjetio, jer je praksa u EU ime zemlje i iznad zvjezdice.
Ovce jedne raspravljate o posranom grbu i brojevima. Niko se ne pita koji ce nam djavo potpuno ista posrana tablica, ali bukvalno ista. Ovaj plavi dio je svako mogao dodati, ofarbati, nalijepiti. I sta kad budemo usli nekad u EU, nije bitno, nek to bude za 4-5 godina, opet cemo mijenjati i tablice i saobracajne i vozacke i licne. Narod ko narod, raspravlja o slovima i grbu, to oni i hoce i vidim uspjesno postizu. Ove tablice nam apsolutno ne trebaju.
Ja sam moju tablicu za 60 maraka extra narucio sa Ljiljanima umjesto ovih zvjezdica.
http://bs.wikipedia.org/wiki/Registarske_oznake_za_vozila_u_Bosni_i_Hercegovini
samo mi nije jasno sto nece biti grba kao na ovoj slici nego samo plavo
sada ce se desiti da tablice budu duze od ovih sadasnjih i neka firma koja je u dosluhu sa ministarstvom je vec pocela da proizvodi malkice duze plastične okvire za auta i kada izadju na trziste nove oni ce se cudom pojaviti odmah u prodaji za neke pare prije nego se osiguranja snadju da podjele i oni ce uspjeti da zarade koji dinar...ovo je nagadjanje koji poznavajuci situaciju u drzavi je sasvim moguce!!!