Komentari (0)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
sha je ovo000 nema nish za opcinu Kladanj ....
Izbori 2004: Katastrofalan poraz Lagumdžijinog SDP-a [Trenutni rejting: 5] Predsjednik SDP BiH Ovogodišnji općinski izbori u BiH po mnogo čemu se razlikuju od prethodnih, održanih 1996. i 2000. godine. Prvi put Izborna komisija BiH je samostalno organizirala cijeli proces, glasački listići su štampani u zemlji, a građani su dobili šansu da direktno biraju načelnike u općinama, koji će sada umjesto partijama koje su ih postavljale, biti odgovorni biračima. Učvršćene pozicije U odnosu na općinske izbore održane 2000. godine kada je na birališta izašlo 66 posto birača, ove godine bilo ih je čak 20 posto manje. Razlika je, i to drastična, i u rezultatima koje su ostvarile pojedine stranke. Dok su neke, kao što je to primjer sa Strankom za BiH, uglavnom, uz blagi pad, sačuvale pozicije stečene prije četiri godine, neke druge su ili znatno ojačale (SDA) ili doživjele pravi sunovrat (SDP). Analitičkim poređenjem rezultata lokalnih izbora od prije četiri godine s ovim najnovijim, koji se neće bitnije promijeniti do konačne verifikacije, već sada se slobodno može reći da je Lagumdžijin SDP BiH doživio katastrofalan poraz. Razloga za pobjedničko slavlje prije svih imaju Sulejman Tihić i SDA koja ne samo da je učvrstila pozicije koje je već imala u 23 općine, nego je, prema podacima iz stranačkog Izbornog štaba, dobila novih 16 mjesta općinskih načelnika. Doda li se tome i podatak da su na svim tim pozicijama protekle četiri godine sjedili ljudi Zlatka Lagumdžije, ne treba biti veliki poznavalac političkih zbivanja pa zaključiti da su građani procijenili kako su SDP-ova obećanja bila tek prazna priča, te su svoje povjerenje u naredne četiri godine odlučili pokloniti SDA-ovim kandidatima. Pored načelničkih pozicija, SDA je, sudeći prema podacima Izbornog štaba, popravila uspjeh gotovo za sto posto i kada je riječ o općinskoj većini: umjesto u dosadašnjih 23 većinu ima u 41 općini. Općinska većina Pored Zenice iz koje je krnji SDP bukvalno "protjeran", najdrastičniji primjer političkog sunovrata SDP-a jeste i grad soli. Iako je SDP-ov kandidat Imamović ostao na poziciji načelnika u Tuzli, gradu gdje je ova partija imala svoje najjače uporište, podrška birača, kada je riječ o Općinskom vijeću, pala je za gotovo 15 procenata. Primjera radi, 2000. godine imali su 58,6 posto, a sada 43,67. Slična situacija je i u svim drugim općinama gdje su uživali podršku birača
Kao sto je bilo i za predpostaviti izbori u BiH su opet namjesteni, samo sto ovaj put nije namjesten broj dobijenih glasova koje su dobile fasisticke koalicione stranke SDA, SDS, HDZ jer procentualno za njih i jesu glasala sargijasko-mudzahedinska, guslarsko cetnicka tamburasko-ustaska seoska elita, ali PROCENAT IZASLIH NA IZBORE JE NAMJESTEN... NAIME, IZ VRHA IZBORNE KOMISIJE PROCURILA JE TAJNIM KANALIMA VIJEST DA JE NA IZBORE U BIH IZASLO SAMO 18,4 % GRDJANA BIH, sto znaci da su na glasanje izasli samo nacisti i obozavaoci ove fasisticke bratske koalicije i njihove sluge iz lazne opozicije... NA ISTOKU NISTA NOVO, SVE DOK SE NAROD NE PODIGNE NA USTANAK I NE ZBACI FASISTE SA VLASTI!!! SMRT FASIZMU, SLOBODA NARODU!!!
ovde ga neko dobro pusi a ko je to ? pa bosnjo naravno
najbolje je ponovo uvesti "diktaturu proleterijata",tako da nema izbora i da nam vladaju samo oni "najurbaniji" sa Durmitora i ostalih vukojebina! Shuplja vam je vise ta prica :"urbani"/ "neurbani"
Kojom logikom su poredane ove opcine? I mogli ste barem potamniti nazive istih, ovako se covjek bas izgubi i zamori vec kod druge. A sto se tice Avaza, zna se da podrzavaju SDA godinama, a takodjer i to da su previse subjektivni. Ali, eto, i ovi izbori su pokazali da urbanije sredine drukcije misle.
Danas sam čitao DNEVNI AVAZ da vidim rezultate izbora. Toliko su mi se zgadili komentari njihovih novinara da slobodno tvrdim da je to , izvinite na izrazu jedna POSRANA NOVINA.......Nemam volje ni živaca da komentarišem zašto je tako.