Narodna skupština RS
0

Izbor delegata za Vijeće naroda RS i za Dom naroda PS BiH

SRNA
Narodna skupština Republike Srpske i ad hok odbornici iz reda Bošnjaka, Hrvata i ostalih trebalo bi danas da biraju delegate za Vijeće naroda RS i delegate iz RS za Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH.

Delegati oba doma trebalo bi da budu birani u okviru tačke "Izbor i imenovanje" koja je obično posljednja, ali za koju postoji poslovnička mogućnost da bude dopunjena i izmijenjena u pogledu redoslijeda, o čemu će se poslanici izjašnjavati glasanjem.

Potom bi se poslanici vratili na preostalih 17 tačaka dnevnog reda treće redovne sjednice parlamenta Srpske, među kojima su izvještaji o radu MUP-a, IRB-a, Komisije za koncesije, Agencije za osiguranje RS, Komisije za hartije od vrijednosti i Pravobranilaštva.

Pred poslanicima će se naći izvještaji o realizaciji Programa rješavanja problema raseljenih lica, povratnika i izbjeglica, o malim i srednjim preduzećima i zanatsko-preduzetničkoj djelatnosti, o stanju i upravljanju republičkim robnim rezervama za period i o izvršenom administrativnom nadzoru nad radom jedinica lokalne samouprave. 

Na dnevnom redu su informacije o dugu RS, o usklađivanju propisa RS sa propisima Evropske unije, o sprovođenju člana 3. Zakona o lokalnoj samoupravi i o stanju i uslovima privređivanja u prehrambenoj industriji, te prijedlozi akcionog plana za unapređenje položaja žena na selu i odluke o prihvatanju zaduženja prema Fondu za međunarodni razvoj za projekat stambene rekonstrukcije.

Nastavak sjednice zakazan je za 10.00 sati.