Upozorenje
0

Izbjegavajte vožnju na duže relacije

FENA
Zbog visokih dnevnih temperatura i danas se savjetuje izbjegavanje vožnji na duže relacije tokom dana, a ukoliko se ipak putuje, treba praviti česte pauze.

Deminiranje terena i povremene obustave saobraćaja aktuelne su na magistralnim putevima M-4 Lukavac - Gračanica (u mjestu Sižje od 9 do 15 sati) i M-18 Srednje - Olovo (od 08 do 16 sati na području Krivajevića).

Otvorena je jedna traka u tunelu (br. 9) na magistralnom putu M-16 Jajce - Crna Rijeka, tako da se na ovom lokalitetu saobraća usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

U toku su radovi na izgradnji pješačke staze na magistralnom putu M-6 u Ljubuškom, na raskrsnici za Čitluk. Na mjestu izvođenja radova saobraćaj se odvija usporeno, uz povremeno korištenje jedne trake.

Zbog radova na izgradnji nove dionice autoputa usporeno se saobraća na magistralnom putu Dobrinje - Kakanj. Pored toga, radovi se izvode i na regionalnom putu R-445 na ovoj istoj dionici, zbog čega je saobraćaj preusmjeren sa regionalnog na magistralni put.

Na graničnim prijelazima zadržavanja za sada nisu duža od 10 do 15 minuta.

Zbog održavanja vjerskih manifestacija "Sveti Ivo" u Podmilačju i "Dani Ajvatovice" u Pruscu, zabranjen je prevoz eksplozivnih materija na području Srednjobosanskog kantona večeras do 24 sata, kao i 28. i 29. juna u terminu od 00 sati do 24 sata, saopćeno je iz BiHAMK-a.