Sjednica Glavnog odbora
0

Izabrano rukovodstvo SBBBiH

FENA
Savez za bolju budućnost BiH (SBBBiH) u subotu je na sjednici Glavnog odbora, kojoj su prisustvovala 102 člana, završio svoje kadrovsko uobličavanje i izbor rukovodstva Stranke.

Vodeći se principima teritorijalne, spolne i nacionalne zastupljenosti, ali prvenstveno vodeći računa da izabrani dužnosnici imaju izvanredne stručne reference koje su preduvjet da se ubuduće traže adekvatni odgovori na ekonomske i političke izazove, jednoglasno je izabrano Predsjednišvo SBBBiH.

Za petero potpredsjednika izabrani su - pof. dr. Meliha Bašić, rođena 1960. godine u Sarajevu. Trenutno obnaša funkciju docenta na Katedri za računovodstvo na Ekonomskom fakultetu u Sarajevu.

Prof. dr. Mirsad Đonlagić, rođen 1947. godine u Tuzli, doktorirao je na Univerzitetu u Beogradu, Sveučilištu u Zagrebu, te Univerzitetu u Engleskoj. Zaposlen je na mjestu prorektora za Međunarodnu saradnju na Univerzitetu u Tuzli i član je FIBA boarda.

Mr. Alma Ferović, rođena 1978. godine u Sarajevu. Diplomirala je na Muzičkoj akademiji u Sarajevu, te magistrirala na Royal Academy of Music u Londonu.

Dr. Adnan Jupić, rođen 1963. godine u Odžaku. Specijalist-doktor urgentne medicine. Radi na mjestu šefa Službe hitne pomoći u Zavidovićima. -

Adnan Terzić, rođen 1960. godine u Zagrebu. Diplomirao je geodeziju na Građevinskom fakultetu u Sarajevu. Između ostalog, bio je guverner - viceguverner SBK i predsjedavajući Vijeća ministara BiH.

Za članove Predsjedništva izabrani su - Dubravko Barbarić, rođen 1975. godine u Sarajevu. Diplomirao je na fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Magistrira iz oblasti međunarodne ekonomije na Ekonomskom fakultetu u Sarajevu. -

Prim.dr. Mirsad Đugum, rođen 1957. godine u Duvnu. Završio je Medicinski fakultet, radio u Njemačkoj. Vlasnik je poliklinike "Atrijum" u Sarajevu.

Dr. Igor Gavrić, rođen 1975. godine u Sarajevu. Završio Medicinski fakultet na Sveučilištu u Zagrebu, gdje je i doktorirao.

Omer Hećimović, rođen 1969. godine u Gradačcu. Diplomirani politolog, saradnik za pravno-administrativna pitanja i sindikalni aktivist.

Edina Hrustić, rođena 1966. godine u Zenici. Zaposlena u kompaniji “Sarajevo-osiguranje” u Vitezu.

Dipl. ing. Mirza Hulusić, rođen 1982. godine u Tuzli. Diplomirao na Arhitektonskom fakultetu u Sarajevu, bavi se publicistikom.

Redžo Kurbegović rođen 1952. godine u Sanskom Mostu. Diplomirani menadžer. Dugogodišnji privrednik, trenutno vlasnik privatne kompanije i vijećnik u Općinskom vijeću u Sanskom Mostu.

Abdurahman Malkić, rođen 1964. godine u Srebrenici. Diplomirani inžinjer saobraćaja. Šest godina je bio načelnik općine Srebrenica.

Jovana Marković, rođena 1986. godine u Sarajevu. Diplomirani politolog, zaposlena kao direktor multinacionalne kompanije "Promands".

Doc. dr. Samra Međedović, rođena 1972. godine u Mostaru. Diplomirala biotehnologiju na Kings koledžu u Londonu gdje je odbranila i doktorski rad.

Dr. Nadira Nurkić, rođena 1982. godine u Bijeljini. Trenutno živi i radi u Janji.

Almir Švago, rođen 1975. godine u Jajcu. Diplomirani pravnik, živi i radi u Donjem Vakufu.

Prof. dr. Munir Talović, rođen 1963. godine u Prijepolju. Diplomirao i doktorirao na Fakultetu sporta i tjelesnog odgoja u Sarajevu, gdje danas obnaša funkciju prodekana.

Džemil Ugarak, rođen 1957. godine u Kupresu. Vlasnik privatne kompanije Ugarak produkt Visoko koja je bila često na meti korumpirane vlasti i policije.

Prof. dr. Damir Zaklan, rođen 1959 godine u Mostaru. Doktor ekonomskih nauka. Postdoktorski studij okončao na poslovnom Univerzitetu City u Londonu. Višegodišnji dekan Ekonomskog fakulteta u Mostaru.

Pri izboru za članove Predsjedništva vodilo se računa i o više drugih kriterija koji su obezbijedili da se u rukovodstvu SBB-a BiH nađe i veliki broj nekadašnjih pripadnika ARBIH.

Inače, po funkciji članovi Predsjedništva, koje za svoj rad odgovara Kongresu, su i predsjednik stranke, te predsjednik Glavnog odbora SBB BIH.

Predsjedništvo će na jednoj od narednih sjednica izabrati i svoje izvršne sekretare.

Glavni odbor izabrao je i generalnog sekretara, doktora pravnih nauka Envera Išerića.

On je obavljao dužnost direktora Agencije za državnu službu FBiH, koju je napustio da bi se pridružio SBB BIH.

Na istoj sjednici Glavnog odbora usvojen je plan rada za narednu godinu, a dogovoreno je i više zadataka, čiji je cilj da se na temelju odličnog izbornog rezultata Stranka još više ojača i organizaciono ustroji na način koji više nikada neće omogućiti brutalnu pljačku glasova koja je izvršena nad SBBBiH, saopćio je Pres-centar ove stranke.