BiH
0

Izabrana rukovodstva zajedničkih komisija oba doma i komisija Doma naroda PSBiH

FENA
Na konstituirajućim sjednicama radnih tijela Parlamentarne skupštine danas su izabrana rukovodstva zajedničkih komisija oba doma i komisija Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine.

Za predsjedavajućeg Zajedničke komisije za odbranu i sigurnost izabran je Branko Zrno, a za predsjedavajućeg Zajedničke sigurnosno-obavještajne komisije za nadzor nad radom Obavještajno-sigurnosne agencije BiH Mirko Okolić.

Na čelu Zajedničke komisije za ekonomske reforme i razvoj je Drago Ljubičić, a Zajedničke komisije za evropske integracije Halid Genjac.

Predsjedavajući Zajedničke komisije za administrativne poslove je Remzija Kadrić, a Zajedničke komisije za ljudska prava, prava djeteta, mlade, iseljeništvo, izbjeglice, azil i etiku Sadik Ahmetović.

Kada su u pitanju komisije Doma naroda PSBiH, za predsjedavajućeg Ustavnopravne komisije izabran je Ivo Miro Jović, Komisije za finansije i budžet Dušanka Majkić, a Komisije za vanjsku i trgovinsku politiku, carine, saobraćaj i komunikacije Alma Čolo.