Komentari (156)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Jeste li vi primjetili kako u posljednjih mjesec dana nema priče o trćem entitetu i majoriziranosti hrvatskog naroda ?? To je dokaz Čovićeve ličnosti i HDZ-ove politike. Onog trenutka kad je Reuf rekao da može smjeniti upravni i nadzorni odbor Aluminija i Elektroprivrede HZHB počinje grčevita borba protiv njega da to ne uradi. Zašto li ?? Hmmm. Zato kapa do poda Reufu i DF-u i neka nauče svi kako se politički treba nastupati i neka ovo bude dokaz da se može i protiv hobotnice i to istim onim zakonima koje su oni sklopili i usvojili. Bravo još jednom.
aaaa svaka cast, svaka cast, politicka evolucija konacno i kod nas daje rezultate. konacno je neko skontao da i regularnim putem moze pridobiti glasove za sljedece izbore.
Ako žele ovo da rade, onda neka to rade zbog naroda, a ne zbog izbora i glasova. Svaka im čast ako ovo uspiju sprovesti u djelo. Imaju moj glas dok sam živ.
Mes'cinimise da ce se ovaj novi zatvor dobro popuniti....Naravno, ako ne bude opet, sve po zakonu.....Samo tuzioce i sudije mjenjati sa istim iz Gane pa ce mozda neko i odgovarati za kriminal i SAVJESNU PLJACKU svega sto se zove Drzavno vlasnistvo...
Unistavanje resursa gradjana ove zemlje? O cemu pricate ljudi?! Mislite na unistavanje vasih resursa, jer obicni gradjanin nema apsolutno ni jednog feninga koristi od javnih preduzeca, vec samo naprotiv
Pravo rješenje za državna preduzeća je da se stavi na prodaju i da to postane 100% privatno, bez ovih gluposti da je to od strateškog značaja za narode BiH, gdje to jednostavno nije istina. Sva dobit koje preduzeće ostvari ide u korist one lopovske stranke koja je imenovala svog direktora i tako podobnima i rodbini obezbijede radna mjesta, finansiranje stranke, limuzine itd. Dokaz tome je da su sva tkzv dobra preduzeća u gubitcima od više stotina KM-va, gdje to jednostavno nije moguće, jer recimo u slučaju aluminijuma gdje je izvoz orjentisan 100%, bude gubitak preko 300 miliona. Pa zamislite da je ovo preduzeće privatno, gdje bi osim fer zaposlenja, firma bi još i uplaćivala porez državi i uz moguća finansijska ulaganja u to isto preduzeće, potencijalano još i više profitirala. Ovako su dužni preko 300 milona i BiH nema ništa od Aluminjuma. Ovako se radi zadnjih 20 godina i stranke na vlasti se jednostavno bogate, dok naš narod, da bi ovo shvatio, treba mu još 2 rata možda nedobog.
Bravo, pod uslovom da ostanete doljedni!
@ ispravka ,,dosljedni,,
Kažu lijepo ne gledaj šta kaže, nego ko kaže.. Kada sam pročitala biografije Aleksandra Remetića i Reufa Dizdrarevića, lijepo mi bi muka.. (i taj Reuf postane ministar energetike dakle prvenstveno Elektroprivrede, koju čak ni nacionalisti ipak nisu privatizovali - još!?) Dakle čistokrvni američki ljigavci.. Znači DF je bio podržavan od strane amera (a vjerovatno i SDS).. Jel' to znači da ameri pritišću BH Hrvate? U isto vrijeme dolazi nam papa i to u Sarajevo, u kojem Hrvata ima samo u tragovima (šta je više sa popisom?!).. Merkelovka ćuti.. sad za sad.. ima jačih problema u ovom momentu sa Rusima i EU.. Približavaju se parlamentarni izbori u HR i sve su prilike da se HDZ vraća na vlast jer je i njihov SDP zeznuo sve što je mogao.. Ah da.. Vučko u RS priča o ekonomiji, ali Dodik priča o referendumu.. Bake se licka sa arapima i Turcima i naseljava ih ovuda kao da smo ih željni? Kuda plovi naš brod?? Ma.. čini se da nama nema normalnog života ni u najavi.. sunce li im svima više!
DF je jedna ozbiljna partija i ako misle da ulaze u nečije dvorište na ovakav način onda neka se dobro naoružaju, da ne bi ostali bez glave.
Bilo bi to ono fino, baš. Ali teško. Poučeni dosadašnjim, jel.
Ali jedina svjetla tacka je u tome sto prijašnji ministri (posebno energetike) nisu insistirali na ovome. Iskreno, to mi daje neki razlog da se nadam.
Energetike? Pa to ti je zlatna koka. Ko će insistirat? Najbolje ne talasaj. E da je pameti. U pravu si, moramo se nadati.
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
jogy 28 Pa zašto je izišao iz SDP-ea? Nije se slagao sa dominantnom politikom, u DF je ostvario ovu mogućnost i, evo, to čini. I, konačno, što je tebi važnije: diskvalificirati Komšića nego pozdraviti njegovu odlučnost za kvalitetni iskorak politike od kojeg ćeš i sam imati koristi ako se uspije u zavodjenju odgovornosti i zakonitosti u javni život?
ovo sda/hdz klika nikada nece dozvoliti 90% kadrova bi zavrsilo u zatvoru ukljucujuci "vrle" vodje
"Sta ti bolan imas protiv Bakira i Cove jeli ba, to su najveci sinovi BIH u povijesti, strpite se malo gdje vam se zuri, bit 100.000 radnih mjesta evo meni svi familiji zaposleni." Jarane meni licno ne igra nikakvu ulogu ko je na vlasti, moja familija je rjesena, ali mnogi koje poznajem se krpe kako znaju i zao mi ih je. Taj tvoj rodjak kad nekoga ubije zbog te kupljene diplome bice veselo.
tako je, jasno i glasno prozovite krivce pa onda kad se podvuce crta ici dalje
Istorija(od izbora pa do sada) nas je naucila da je DF bezbroj puta pljunuo pa polizao.
Ovdje ima vise botova DF-a i SDP-a, neg SDA, HDZ... :)
Po dolasku na vlast niti jedna stranka do sada DF-a nije sa dobijenim ministarskim ingerencijama tražila ispitivanje odgovornosti prethodnika za gubitke i/ ili kriminalitet u posrnulim federalnim preduzećima koji su u njihovom nadleštvu nego su pribjegavali prepucavanju ko je više ili manje kriv za propadanje i, ništa od odgovornosti. "Pojela maca!" Ovoj praksi mora jednom doći kraj: nema puke primopredaje bez odgovornosti za neuspješne, kao do sada....
Svaka čast Srbima i Hrvatima oni imaju glasove svog naroda gotovo 100%, a Komšić ima glasove 83% glasova Bošnjaka, 12% glasova Srba, 3% glasova Hrvata i 2% ostalih i za čiji interes on radi, samo unosi nered, da je htio nešto konkretno uraditi imao je 8 dugih godina...