BiH
25

Ivo Komšić primio zlatne momke: Red je da odgovorni "odriješe kesu"

FENA
Foto: D. S./Klix.ba
(Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba)
Gradonačelnik Sarajeva Ivo Komšić danas je sa saradnicima upriličio prijem za reprezentativce Bosne i Hercegovine u sjedećoj odbojci, koji su na Evropskom prvenstvu u Elblagu osvojili zlatnu medalju.

Reprezentacija BiH je osmi put zaredom osvojila zlato.

"Očekivali smo pobjedu, ali se nismo nadali da će to biti bez ijednog izgubljenog seta", istakao je Komšić te dodao da su ovi reprezentativci prag uspjeha postavili jako visoko.

Zamjenik predsjedavajućeg Gradskog vijeća Gradimir Gojer istakao je da su odbojkaši najbolji ambasadori BiH, koji osim šampionskih rezultata pokazuju istinski sportski duh i emocije na terenu.

"Uspjesi reprezentativaca će svakako svjedočiti o njihovoj snazi, sada je red na odgovorne institucije da 'odriješe kesu'", rekao je Komšić.

Zamjenik predsjedavajućeg Gradskog vijeća Miro Lazović je kazao da sportski duh ovih reprezentativaca treba da bude inspiracija koja će dati nadu ekonomskom i svakom drugom sivilu u BiH.

Lazović je predložio da svjetsko prvenstvo u sjedećoj odbojci 2015. godine bude održano u BiH.

Kapiten reprezentacije Sabahudin Delalić podsjetio je na dobru saradnju ove reprezentacije s Vladom Federacije BiH, Vladom Kantona Sarajevo i Gradskom upravom Grada Sarajeva te istakao da se nada da će saradnja biti nastavljena i da reprezentativci neće više doći u situaciju da im je upitan odlazak na neko putovanje.