BiH
24

Ivo Komšić: Integracija grada Sarajeva na prvom mjestu

FENA
Sarajevo je glavni grad Bosne i Hercegovine, treba na tome insistirati, kazao je u izjavi za Fenu gradonačelnik Grada Sarajeva, prof.dr. Ivo Komšić.

Govoreći o prioritetima, gradonačelnik Komšić je kazao da mu je prioritet da se simbolička funkcija gradonačelnika afirmira više nego do sada, da ona bude simbol integracije, simbol glavnog grada.

Istakao je da treba raditi na projektima koji će na prvom mjestu reafirmirati Sarajevo kao glavni grad BiH.

"Na prvom mjestu je integracija grada jer je grad podijeljen i nastojat ću da ga barem funkcionalno integriran sa mojim kolegama iz Gradskog vijeća i da se otvori veća saradnja između gradova u BiH, Mostar, Banja Luka, Istočno Sarajevo", kazao je Komšić.

Mišljenja je da je važna zajednička saradnja i važni su zajednički projekti. 

"Zanimljivo je da svi imamo neke projekte u bijelome cijelome svijetu, izvan gradova BiH, a nemamo međusobne i mislim da je jako važno da napravimo to međusobno", istakao je.

Kada je u pitanju podrška, gradonačelnik je rekao da ima podršku, samim tim što je Grad Sarajevo dobio gradonačelnika.

"Konačno je Grad Sarajevo dobio gradonačelnika, jer je izbor gradonačelnika bio blokiran. Stranke su bile uvučene u bespotrebni sukob, ali je ipak na nivou grada nešto riješeno, dok na drugim nivoima još ništa ne funkcionira", rekao je u izjavi za Fenu gradonačelnik Grada Sarajeva, prof. dr. Ivo Komšić.