BiH
65

Ivanić: Dodik priprema teren za nemire

SRNA
Mladen Ivanić
Mladen Ivanić
Kandidat Saveza za promjene za srpskog člana Predsjedništva BiH Mladen Ivanić izjavio je večeras na tribini ove partije u Foči da je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik "svjestan da će izgubiti na izborima i da zbog toga priziva nerede".

Ivanić je rekao da je to jasan pokazatelj da Dodik "neće predati vlast mirno i da se javnost Republike Srpske na to treba spremiti".

"Očito je da ovoliko napadno insistiranje na nekoj teoriji zavjere ustvari znači da on gubi izbore i da priprema teren za nemire i za pokušaj da ostane na vlasti na silu", istakao je Ivanić.

On je naglasio da je na izborima za načelnika opštine u Laktašima opozicija u svakoj varijanti pobjednik, jer je SNSD u toj opštini ranije dobijao po dva ili tri puta više glasova od svih ostalih, a ovoga puta je to "tijesna bitka".

Ivanić je poručio glasačima da izađu u velikom broju, jer se "SNSD upravo boji velike izlaznosti i svoju šansu vidi u malom odzivu birača".

"Kao narodni poslanik učestvovao sam u zaustavljanju sumnjivih ugovora na gornjoj i srednjoj Drini, kao i u zaustavljanju devastacije Nacionalnog parka Sutjeska, sprečavanjem gradnje malih elektrana, sve s ciljem da nakon 12. oktobra snažno krenemo u izgradnju novih energetskih objekata u većinskom vlasništvu Elektroprivrede Srpske i u gradnju infrastrukture, jer je to ključni zamajac za razvoj privrede, koji će povući sve ostalo", rekao je kandidat PDP-a za poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske Aleksandar Golijanin.