Komentari (28)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Sada, kada dođu na vlast ovi iz SDA, posao se prekida garant i daje se nekome iz Slovenije, jer od njih se uzimaju velike provizije u svoj džep. Zbog čega bi išlo glat kada se može iskomplikovati. ha ha ha ......
Napokon ste se sjetili da i kod nas ima sposobnih firmi da prave VC koridor. K\'o mutavi navalili na slovence a oni pametni uzimali pare i je,bali nas u zdrav mozak.
Ima ovdje nekih koji su vidjeli autoputeve samo preko interneta. A1 u italiji na prevoju izmedju bolonje i firence je skoro cjeli 2x2 bez zaustavnih traka. I tek sada se pravi zamjenski autoput. Vecina tunela u italiji je gradena na isti nacin kao vijenac a samo neki od najnovijih se grade do tih standarda koji ti navodis.Najduzi dupli tunel u italiji je gran sasso 10,176 i on je 2x2 bez zaustavne trake i samo jedne vozne trake sjevernom portalu zbog izlaza. A da negovorimo o tunela u susjednim zemljama Nas autoput se gradi po istom standardu kao i u ostalim zemljama samo mi gradimo prema minimum a oni sve sto si mogu prijustiti.
Sta me briga kako izgleda \"pravi\" autoput, da je nama zasad \"lazni\", koji ima u tunelu u jednom smjeru samo dvije trake! Ej, covjece, mi se vozimo ko stoka 40 km/h po glavnoj cesti od Broda do Ploca, a tebe interesuje kolko ce biti traka u nekom tunelu kod Zenice.
Kod nas tolko nezaposlenih mladih ljudi, a autoput nigdje. Sto ih drzava nenatjera da za 2 godine to komplet zavrse, za pristojnu platu, umjesto sto sjede po kaficima i gledaju fudbal. A putuju makadamom, dje god krenu...
zato, papci jedni, što očito dalje od doboja niste dobacili, ni vi sa bmw-ima, nabavio babo pa hajcate po bosni, imate dovoljno love, pa i nemate potrebe da vidite kako svijet van granica izgleda, najdalje što dogurate je do makarske preko ljeta, s gepekom punim sarme - nije u pitanju ko može priuštiti, nego je naš mentalitet takav da si se ikad provezao PRAVIM autoputem znao bi da ima po MINIMUM tri normalne trake, jednu zaustavnu (ili, u nekim državama zapadne evrope i usa, za vozila policije, hitne pomoći i vatrogasce) i jednu samo za preticanje. svaki seoski put na američkom srednjem zapadu je jači od najboljg kilometra našeg \"autoputa\". provozajte se bar po \"komšiluku\", autostradom sunca u italiji, ili grčkim komadom od gevgelije do soluna. jeste li znali da su u holandiji i belgiji putevi PREKO CIJELE NOĆI OSVIJETLJENI? i sad zamisli autoput sa tri ili četiri trake koji se u tunelu odjednom sužava na dvije? halo? \"vozači\"!
Sta sdp ima sa slovencima? sve ugovore sa sct-om su napravljeni pod vladom sda/sbih, od 2002 do 2010 je bosna stajala kao zaleđena zahvaljujući sda vrlinama.
turska vnago fuuuuuj
pa sda veze zastave sa sds-om i snsd-om potpisnik je pruskog sporazuma kojim je dogovorena podjela bih a sdp nije komunisticka nego socijaldemokratska edukuj se malo
samo naprijed momciiii
jesu našli boga, kazu tu se krije, čkapi
da nije bilo Trhulja iz SDA koji je promjenio nacin sklapanja ugovora sa stranima firmama slovenci bi opet pobjegli sa parama. SDA je zasluzna stop su pare sacuvane i sto su angazovane domace firme. i da, SDP je kriva za problem sa slovencima. hvala bogu pa je ovaj put narod bio pametniji i nije glasao za te srbo-komunjare koji rade za korist beograda.
Kasno je, crveni, kasno je sada stvarati privid velike gradjevinske aktivnosti. Za 2 godine niste napravili nista, samo ste gledali da utrpate svoje kadrove u javnu sluzbu, prepisujuci recept od zelenih, kako bi stvorili dovoljno veliko biracko tijelo za naredne izbore, a sve preko ledja poreskih obveznika - al nece moci, nema vise ni mjesta ni para da bi vas se dovoljno utrpalo. Sad cete morati malo vise pogurati ako zelite vratiti povjerenje naroda....upsss...zaboravio sam da je Zeljko napravio stranku! Nista onda, drugi put.
javljajte mi redovno kad god probiju novih 15 cm. tunela, jer inače ne mogu zaspati.
jel jedan tunel ili dva. Ako bude jedan ,biće tu udesa non stop.
jelno i pujdo angažovan na tunelu?
Treba nam ovako pozitivnih vijest.Bravo direkciji AC Federacije na angažovanju domaćih firmi.Samo naprijed, a ako se ovako nastavi siguran sam da će i oni koji dobro rade biti nagrađeni.