Komentari (96)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Sjajno! Treba vise ovakvih projekata i obnova!
JA NI DAN DANAS NEMAM HALE,PA EVO ME;ŠTA MI FALI? <3
princezna nasa, i bez hale i vode<3
sve to predivno sto se obnavlja, ali me zanima kada ce se imati pare za nase muzeje koji propadaju?
institut za pranje guzice.
Sve sto valja zgrada u BiH su napravili Austrougari za 40 godina okupacije -vijecnica, predsjednisto, pruge, rudnike, puteve itd. A turci za 500 godina uglavnom dzamije, par hamama, i nijedna administrativna zgrada. A na kraju supci ostavili narod krscanima na klanje, a koji se ipak pokazali ko fina raja. Znaci, turci i nisu bas za dobro naseg naroda radili. da nas hoce opet Austrougari okupirat
e sad odmah jednu autobusku ili tramvajsku stanicu tu napraviti pa kad se gospoda iz istocne bosne uscuje u sredstvima javnog prevoza da se mogu tu istovariti da se plaknu ispod pazduha
Znači kiseljenje muda o trošku države,to bi trebo biti hamam.Ne vjerujem da su ovi tako široke ruke☺
Bravo za sefe vakufske direkcije, ali vece bravo za bracu Turke. Hvala vam, od srca. Bez vas obnova nase zemlje bila bi nezamisliva. Hvala njegovoj ekselenciji Ahmetu Yildizu i Zulkufu Orucu direktoru Tike za Bosnu i Hercegovinu. Hvala Allahu da imamo ovakve prijatelje!
Nažalost, nismo u mogućnosti da spriječimo ove hohštaplere da ovo urade (da daju Turcima prvi hamam u Sarajevu za hotel) jer je uknjiženo kao njihova imovina. Moje mišljenje je da vjerskim zajednicama treba oduzeti objekte koji su naša kulturna baština i uknjižiti ih na grad Sarajevo, kao vlasništvo građana. A tipovima poput Zaimovića, Kavazovića, pigmejaca sa fakulteta Islamskih nauka, Latićima, Spahicima i Cerićima zabraniti korištenje riječi - kulturna baština. OVO SU ŠVERCERI - KULTURNOM BAŠTINOM. NIŠTA IMA NIJE SVETO. ZANIMA IH SAMO - LOVA!
De malo te oci ukljucite ako ne mozgove pa odmaknite malo dalje od turka, rimljani su nam kupatila u sarajevu pravili prije 2000 godina. Eno na ilidzi temelji stoje i sluze pijancima i narkosima kao omiljeno izletiste, dodushe ovi vlastodrzci sad tu prave rezidencijalni objekat luksuznog tipa:) Ljepo je i ovo da se obnovi samo mora se znati ko je stariji da se ne lazemo.
Nedavno je iz Turske dolazio direktor generalne vakufske direkcije Turske, Adnan Ertem, koji je odriješio kesu, no pod uslovom da se investirani projekat, dodjeli uglednom Turskom biznismenu za hotel, na koncesiju od 50 godina. Btw. što se tiče tekije na Kovačima i sličnih bajki od strane kaplara Zaimovića, "kulturna baština, derviši...Rumi..majka Turska i sl." jedino su on i direkcija omastili brkove. Tekija, napravljena na Kovačima, zjapi prazna. Više je niko ne pominje, osim što Varaki povremeno sa jaranima, zatambura gore u njoj.
A jel stvarno? Jel to kod tebe dolazio?
Javna je tajna da su Turci pristali obnoviti hamam da bi dobili koncesiju za hotel. Tako je bilo i sa famoznom tekijom na KOvačima. Zaimović je isto tako nakon 20 godina ležanja i trošenja para od vitrova i zekata, odlučio da plati par tekstova i pokaže reisu i javnosti da vakufska direkcija nešto radi. Znam to jer sam radila na ovom projektu u opštini. Isti taj Zaimović je dolazio s Turcima koji su investitori iz najčistijeg interesa. Klasični biznis, kakva baština. Nažalost tako je sa svom ostalom "kulturnom baštinom" koja je uknjižena kao imovina Zaimovića i bratije iz IZ-a. Upitanju je zapravo atraktivna lokacija za hotel. Ostalo je priča za Barimbe i djece.
Nažalost, tačna je informacija da su Turci uzeli hamam na 50 godina za hotel. Takođe, Zaimović i vakufska direkcija već 20 godina ništa ne rade. Vakufi ne postoje, osim Gazi Husrev begovog koji je opstao zahvaljujući Mustafi Vatrenjaku koji ne dozvoljava lopovima poput Zaimovića da se približe kasi sa parama. Cilj cijele ove priče sa hamamom i šupljakom oko zaštite kulturne baštine jeste da se Turcima uze što više para. Islamska zajednica je odavno privatno preduzeće. Kakva crna kulturna baština.
Nemas ti pojma! Otkud ti ta informacija da je hamam dat nekome na 50 godina? Kakva koncesija? Informiraj se prvo pa onda piskaraj po klixu.
Islamska zajednica i ovaj rigidni, prigradski skrojević i dotepenac u Sarajevo, Senadin Zaimović, koji svoje kleptomatične fantazije plasira preko ovog Jamakosmanovića ili Jamakovića na Klixu, trebaju da zašute od sramote zbog svog decenijskog primitivnog odnosa prema Gazi Husrev begu, Isa begu Ishakoviću itd. Osim trpanja novca u svoje džepove, ni marke ne ulažu u kulturnu baštinu koju su zloupotrijebili, upisali na svoje ime, iako su to vakufi (lična imovina) velikana naše istorije. Šta radi islamska zajednica? Gdje troši pate iz Bejtul-mala? Šta radi ta kukavna direkcija sa pingvinom Zaimovićem? Daje Hamam osnivača Sarajeva Turcima da u njemu naprave hotel! Hotel je dat Turcima na koncesiju od 50 godina!!! Zaimoviću, ne laži i ne obmanjuj javnost. Bojite se šta će građani reći, na ovu sramotnu odluku, pa truniš o nekakvoj brizi. Sram te bilo i tebe i onog reisa iz sela Toke kod Gradačca, koji Sarajeva nije prije očima vidio.
hvala majci turskoj
Hocel fukara moci uci
ova zuto-narandzasta boja je sigurno bila na akciji..kupi 2 jupol palete- plati 1...tako nekako..inace ne kontam zasto sve renovirane zgrade/ustanove moraju biti u tim bojama...
Upoznaj se sa maurskim stilom gradnje http://bs.wikipedia.org/wiki/Pseudomaurski_stil
pa dobro Tuzlak, sta se odmah lozis debilu jedan...? fuck off jednostavno, ne zanima me nista sta dolazi od tebe.. a vlahi..ti odjebbi cak malo dalje od Tuzlaka!
PRIKAŽI ODGOVORE (7)