Vehid Šehić, Forum građana Tuzle
0
"Intelektualci su sami sebe stavili na marginu društva"
Komentari (11)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
dok je vahida u bosni i slicnih muhamedanskih imena....nece bti napretka!
intektualac je sve samo ne ovaj lik koji je šupalj do kraja. guli vlast i uz vlast kojoj služi varucka godinama.jadno je njegovo građansko drustvo.
sta je to intelektualac, zavrsis fakultet ?
PAMETNIJI POPUSTA uvijek bilo -- i ostalo .
Kako da se intelektualci bore za mjesto u društvu kada ih je steklo takvo ,,zvanje\'\' na tisuće u toku i poslije zbivanja 92-95. Za istim stolom ima više papaka od intelektualaca a svi imaju papire.
Upravo tako, jer su Podilazili Vlasti .... I klanjali se umjesto da su joj se odmah Suprostavili .. sami su Intelektualci krivi za to ... Zato su i Dosli na Vlast Politicari - Lopovi i Kriminalci ... Kradu Legalno i niko im nista NE moze .... Ako se sami NE snadjemo, kako ocekivati od Politicara da nam Pomognu i osiguraju bolje sutra ....... Prilika koju NE smijete Propustiti .... Zaradite na Siguran i Provjeren nacin ! ... Zarada Mjesecno 2.000$ i Vise .... Siguran i Dugorocan Posao .... SIGURNA Isplata 100% .... Pogledajte Dokaze - http://gdi-system-goldenhouse.weebly.com/ .... Email: [email protected]
Ja nikada nisam bio na marginama drustva, nase drustvo rs = Dodik a ja uvijek na vrhu Miletove ki-te !
Vehide, sokole! Loši đaci gube godine i ponavljaju gradivo dok god ga ne nauče! Historija je učiteljica života, a mi smo, u ogromnoj većini, jaaako loši đaci. Glasajući za sistem buržoaske demokratije vratili smo se 150 godina unazad, upravo tamo u doba kada buržoazija i formira pojam nacije, t.j. rulje koja će da štiti njihove interese. Pa, zar nismo dobili parlamentarnu, t.j. buržoasku demokratiju? Jesmo! Pa zar ovi poslanici ne štite interese novoformirane buržoazije? Štite, i te kako! Vehide, probudi se! Intelektualci su budni i te kako! Sad ove bez puške nećeš smijeniti! Tačno tako kako je uradio i naš Tito!
BiH u sklopu SFRJ je bila sekularna po cijenu slobode duhovne evolucije. Nakon raspada, ljudi su pozurjeli crkvama i dzamijama, zedni i gladni povezanosti sa duhom ali i tesko izranjavanih tijela i dusa proteklim zbivanjima. Razlog zasto se sada sve sa svim mijesa, prakticno sa duhovnim umjesto da duhovnost bude baza tolerantnijeg i mirnijeg suzivota, namece se laznom superiornoscu jedne ili druge forme vjerovanja. Istina je da, kada se ta iluzija izgubi, onda cemo znati razdvojiti prakticno od dugovnog na zdrav i ne-histerican nacin i pritom prepoznati drugog kao sebe.
He.beš te nazoviintelektualce ako im je Tunjo Po.tur Filipović najveći. Smeće obično, lažov i falsifikator, i on i oni s njim, nema se tu šta organizirati okrugli stol.
NEKA NAMA HODZA I OPOVA, NAJVECIH LOPOVA !!!