Komentari (2)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Rambo ne sizi. Ako su istine dokazane u najvecem dijelu su dokazane i u ICTY koji ce, kako stoji u clanku, takodjer biti uzete u obzir. Dobra stvar u ovome je u principu sto bi 3 razlicite organizacije iz 3 drzave trebale da ratifikuju te dokaze sto se do sada rijetko desavalo pa nisam siguran ni koliko bi ova suradnja imala uticaja da se promjeni javno mjenje. Ovo ponajvise lici na kampanju istine i rekonsilijacije koja se vodila u Juzno Africkoj Republici samo sto kod nas jos nisu uslovi za rekonsilijaciju vec samo za istinu. Takodjer niko nije uposljavao Tokacu da odlucuje da li je bilo genocida ili ne niti on moze imati mjerodavan stav o tome. Covjek je samo popisao broj zrtava onoliko koliko je mogao i umio.
Ovo je cetnicka ujdurma da bi se relativizirale sve do sada na sudovima DOKAZANE istine o genocidu i agresiji. Ima toliko presuda za genocid, ima toliko rezolucija UN i rezolucija Kongresa USA koje su dokazale istiinu da je u BiH bila agresija i genocid i sada treba neka komisija od amatera da ustanovi neku drugu istinu. Dokle ce nasi izdajnici pristajati na sve ove cetncke igre izjednacavanja svih strana u ratu? Interesantno da su bas \"Mirsada Tokacu nasli, a njega su angazovali da dokazuje da nije bilo genocida i to uoci presude za genocid. Opasniji su ovi udbaski agenti koji tovare iznutra nego cetnici 100 puta.