Pozitiva(c) dana
0
Imamo stećke za UNESCO
Komentari (20)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ima li neko da obrazlozi pojam \"IMAMO STECKE\" koji se nalaze između Srebrenice i Bratunca. Ko to ima stecke, RS ili BiH. Kao sto se oduvjek znalo stecci su bili kriscanska nadgrobna obiljezja, a NISANI su islamska. Zato vas je najbolje gledati preko nisana.
@Velika Kifla 10.12.2010. u 23:55; Sto se tice genetike, mislim da sam cist, a ti malo poradi na svojoj genetici posto ste vecinom prizvod INCESTA (Rodoskrnavljenje) i priznaj ko ti je otac,ili je brat ili daidza
\"@axa 10.12.2010. u 23:55; Sto se tice genetike, mislim da sam cist,\" Jedno je misliti, drugo je znati. ^^ Gledajuci ostatak tvog odgovora, zbilja suvise mislis, ali veoma malo znas, ali ne diskriminiram nikoga ako nije nadaren pameti. To je iskljucivo tvoj problem. ^^ Poz
\"axa 10.12.2010. u 20:43 Zato vas je najbolje gledati preko nisana. \" Vidim po tebi, da ni Jas.enovac nije mogao svaku geneticku gresku iz jedne roditeljske populacije ispraviti. Imas li slucajno jos nesto, sto si zelio da kazes?
Vas u RS bas siroko obrazuju! Idi, procitaj i nesto sto nisu mitovi o Kraljevic Marku. p.s. Bogami ovako ne izgledaju ni pravoslavna groblja, zar ne?
To je samo citiranje stecaka koji pocinju sa U(V) ime oTca i nema veze sa bosanskom ijekavicom.
Mozda da se upali svijeca za tvoj mozak!
NamJetnuti?! Otca? Sta je tesko ti ide bosanska ijekavica, taj divni juznosalvenski jezik bosanskih muslimana?! Idi \'elito\' tamo gdje ti je i mjesto, jer u Bosni ti, ocito nije. p.s. Znam da su Zulfikarpasici bili partizani. :)
Ako tvoji preci jesu Slaveni i Bosanci i ako su bili sirotinja to je tvoja stvar. Ako ti je djed bio kjafir, opet tvoja stvar, ali ti to ne smijes uzurpirati ili namjetnuti svima. Idi pa upali svijecu na djedov stecak gdje pise \"U ime Otca i Sina...\". Ti i ne znas tko je bila bosanska elita, tko su bile begovske kuce. Sto ti znas o Zulfikarpasicima, na primjer?
@tudje maslo Kao prvo crkava bosanska je skoro pa da i nije postojala neposredno prije dolaska osmanlija neko je bilo krscanstvo, drugo sama crkava bosanska je jedna verzija krscanstva i nema nikakvih podudarnih tacaka sa islamom. Tako da njeni sljedbenici bi uvjek izabrali krscanstvo ispred islama. I danas dan pola bosne nije muslimansko stanovnistvo sto je dokaz da ima jos pravih bosanaca koji nisu mjenjali svoje ime prezme kulturu tradiciju i vjeru. Islam je kuga za bosnu i bosansku tradiciju. Pogledaj vide sve ce ti biti jasno.http://www.youtube.com/watch?v=OKuw96BuDac&feature=player_embedded
Ispricaj to nekom svjetskom istoricaru, mozda dobijes i kakvu diplomu-za sirenje dezinformacija. A moji preci jesu Slaveni i jesu Bosanci.
Ne znas ti nista o historiji. Da znas, ne bi tako pisao. Cengici su dosli iz Turske carevine kad su se pobunili protiv sultana u Mezopotamiji pa su ih otjerali za Bosnu gdje je bila granica da bi ratovali protiv krscana. Prije su se zvali Cengrilici i jer su iz grada Cangra a staro prezime je bilo Akojunlu. Ovdje su zatekli raju. Turci su vladali a vlasi i fukara su im sluzili. Ti i ne znas koliko je begovskih kuca u Bosnu doslo iz Turske cijele carevine, od Mezopotamije do Budima. Ako su tvoji bili sirotinja i begovima prali basamake nemoj misliti da znas nesto. Tko se ponosi slavenskim i kjafirskim djedovima mora da nije imao svoje za ponos.
Djedovi bosanskih muslimana nisu Turci i i to to vrlo dobro znas(ili bi trebao znati, ako znas ista o istoriji Bosne). Pradjedovi bosanskih muslimana nisu dosli iz Turske (sad ukoliko si Srbin iz Bosne postoji velika mogucnost da ti neki pradjed jest Turcun, obzirom na njihovu primjenu JUS PRIMEA NOCTIS, ali bosanski muslimani s tim nista nemaju), vec su bili sljedbenici bosanske crkve, proganjane i od Pape i od konstantinopoljske patrijarsije, pa im je prelazak na islam dosao kao olaksanje, a time su izbjegli i pomenu pravo prve bracne noci i mjesanja sa Turcima. Prezimena kao Cengic, Hodzic govore o statusu i sluzbi u carstvu, bas kao i neka srpska, npr. Adzic, Hadzijovanovic itd. Dakle, groblje nije kjafirsko, vec bosansko.
To je kjafirsko lijepo pise u sta su vjerovali bili su krscani i to nije muslimansko. Neciji su djedovi dosli iz Turske nisu svi odavde procitaj odakle su Cengici, Hodzici, Zulfikarpasici. Nemojte da vam vlasi prodaju tu pricu kako su Bosanci neki krscanski bogumili patareni.
Ovo nije ni kjafirsko, kako ti kazes, ni muslimansko, ni pravoslavno, ni katolicko, vec groblje iz srednjeg vijeka, hereticke Bosne, nasih pradjedova.