Komentari (41)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Firme izbjegavaju PDV, robu zavode kao doniranu, a prodaju je i dobijaju ekstra profit...jednostavno i ocekivano
to je nama nasa trojka dala
Ma ne izbjegavaju glupane ima povrat pdv ovo ne odgovara nijednoj firmi ako nije ulazna faktura oslobodjena poreza
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
DAJTE NAM INFORMACIJU KOLIKO SU DEKLARISALI DA SU POKLONILI , MI DOBRO ZNAMO DA ONI NE DAJU NIKOM NISTA.
Kazu bolje nauciti gladnog kako se riba lovi nego ga hraniti...mozda ovi sa pecaljkama nedje na jezeru cekaju da dodjemo da nam pokazu kako se peca
Drže se one, pomozi sirotu na svoju sramotu.
Mislim da ne bi trebali donirati istekle proizvode narodnim kuhinjama i ugrozenim kategorijama.Jer,ako ne valja tebi,nemoj to ni drugom poklanjati.Doniraj kao covjek,ako vec imas,a ne ono sto si mislio baciti u smece.To je nehumano i nema stvarnu svrhu doniranja.
Vidio sam po razvijenim zemljama da mozes kupiti snizeno 50% i vise,ali mozda na dan do isteka. Ali,istekldatum u slobodnoj prodaji,to nisam vidio. Pa u Njemackoj dobijes nagradu od supermarketa,ako nadjes proizvod sa isteklim proizvodom.
Zato sto je cijela prica ko balon od sapunice naduvana.
Kafic ma dobrinji kvart ne izdaje racune ali nikada.Eto posla za poresku ilu koga vec.
Kako su nekadasnji menadzeri pravili humanitarne koncerte,a od tih para su vracali svoje kockarske dugove i mnogo toga. Tako se netko zeza i sa ovim kuhinjama,nema PDV ima ovo,nema ono.Strasno.
ali se zato pare peruuuuuu
mijenjaju datume narod smece jede
Mi smo pogan na² !
Nastavljaju s trendom bolje da propadne nego neki siromah tamo da se nahrani😢
Pa, kako će dobiti kad se to proda normalno u trgovini, šta vam je. Imate i akcije "roba sa isteklim rokom trajanja". Ne znam jel to praksa u EU da možete kupiti regularno jogurt sa isteklim rokom trajanja u prodavnici, doduše snižena cijena.
Ne moze...znam iz prve ruke jer oni misle da se ne treba konzumirati takva roba...bosanci su jaceg imuniteta nije sigurno problem ni losa hrana ni zagadjeni zrak nista...
Mozes kupiti regularno robu pred istekom roka trajanja sa snizenom cijenom, nekad i do 50% snizenom, ali sa isteklim rokom nema sanse. Kazne su prevelike da bi se to usudili. Iz prve ruke ti kazem
sta su Trojkasi potrosili energije i para na ovaj zakon a eto nista na kraju ne bi, sjecam se onih reklama niko gladan niko sam, napravljena je pompa ko da su na Mars otisli.
Trojkasi su podvaljivali ovo oslobađanje donacija PDV-a kao da su toplu vodu otkrili, to je bilo visednevno slavlje i urlanje po drustvenim mrezama
Jedino sta je veci uspjeh Trojkasa od ovog je zakon o vinu hahaha
E MOji debiliii, pa sta mislite zasto je Bingo dao 8 miliona radnicima 😂