Komentari (50)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Kažete sljedeće: "Salčinović smatra da je ova situacija oko JMB ujedinila građane BiH, a da su političari pokazali koliko (ne)rade ono za što su plaćeni.". Gospodo građani, mislim da je dosta prepoznavanja problema, uredu, prepoznali smo problem po koji već put, krajnje je vrijeme tražiti i odgovornost neodgovornih. Izvod iz legislative: "ZAKON O DRŽAVNOJ SLUŽBI U INSTITUCIJAMA BOSNE I HERCEGOVINE POGLAVLJE VII PRESTANAK RADNOG ODNOSA Član 50. Prestanak radnog odnosa državnog službenika 1. Državnom službeniku prestaje radni odnos u državnoj službi u slijedećim slučajevima: ... h) odbijanje polaganja zakletve i/ili potpisivanja teksta zakletve; k) ako je osuđen za krivično djelo zbog kojeg se upućuje na izdržavanje kazne zatvora u trajanju dužem od šest mjeseci; l) na osnovu izrečene disciplinske mjere prestanka radnog odnosa u državnoj službi; m) neopravdan izostanak s posla u kontinuitetu dužem od pet radnih dana; ...". Koliko ćemo još čekati!?
...da sam ja u pitanju...mene bi nogirali za upola manje od napisanog...
@Ares_Kane Čovječe, ukoliko napravim 3 (tri) neopravdana izostanka u toku radne godine, stičem uslove za otkaz Ugovora o radu. Također, ukoliko nanesem štetu poslodavcu usljed nemara (Lahka i teška povreda radne obaveze), također stičem uslove za otkaz Ugovora o radu. Šta naši parlamentarci čine na svojim radnim mjestima, ptice znaju, a vrijeme je i da mi građani saznamo. Ne zaboravimo, mi smo im dodijelili mandate voljom većine, mi ih možemo i oduzeti, mi punimo budžet, mi im dajemo plaće, mi smo njihovi poslodavci! Ponašajmo se kao poslodavci!
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
”i neka znate da su bogatstva vaša i djeca vaša samo iskušenje, i da je samo u Allaha nagrada velika.” Porodici da ovo pokusa shvatiti kao bozije davanje i da nadju snage da ovo prebrode.A mala ce uzivati u vjecnom dzennetu
Allah te nagradio
Ono sto propagira Kuran, propagirala je Biblija mnooooooooogo, mnooooooooogo godina ranije! Stoga, sve su to ista sranja, samo druga pakovanja :) Paljenje ovih svijeca nema nikakve veze sa religioznoscu nego sa solidarnoscu. :) A tebi, vala, ako je stalo, otici ces sad na sred kruznog toka i prouciti fatihu ;) Bitna je podrska, na koji god se ona nacin ispoljila ;)
Ne bih da pametujem, al' nisu trebali ovo sa svijećama, to nije naš običaj.
Vaša dnevna doza smeha! www.smesno.rs
Posla­nik a.s.: „Vaša umrla djeca su džennetske ptice, i kada neko od te djece susretne svog roditelja uzeće ga za odjeću i neće ga pustiti sve dok Allah zajedno s njim ne uvede u džennet i nje­gova roditelja“.
pokusajmo i ovako... https://secure.avaaz.org/en/petition/Babylution_BiH_Social_Security_Number_JMBG_for_Bosnian_Babies/
cuj pjesme ,pa nece pjevati,provaljujete se
Zasto svijeće?...to nije u tradiciji.
ante nije ti ovo hrvastska mrssss sikterrr
U BiH SVI NARODI RAZLICITO ISPRACAJU SVOJE MRTVE, BERINA JE SAHRANJENA PO ISLAMSKIM PROPISIMA I RAHMET BERINI EL FATIHA!
PRIKAŽI ODGOVORE (13)
Što ga raja preserava s ovim
Suphane Allahu
@Saleeeeeeeeeeee Subhan'Allah - ispravno (sva zasluga pripada Uzvišenom Allahu dž.š.)
mislim da pjesme i nisu bas prigodne za ovakvu tragediju... ali bilo kako bilo lijep gest gradjana Zenice
Neka je rahmet ovom malom ljudskom biću, a opomena nama ostalima, kakve su posljedice trome i neodgovorne administracije moguće. P.S. Ne smije se završiti na smrti malog ljudskog bića, neophodno provesti istragu i postupiti u skladu s zakonskim normamam. Izvod iz legislative: " XVI- GLAVA ŠESNAESTA KRIVIČNA DJELA PROTIV ŽIVOTA I TIJELA Član 168. Prouzrokovanje smrti iz nehata Ko prouzroči smrt drugog iz nehata, kaznit će se kaznom zatvora od šest mjeseci do pet godina; Član 175. Nepružanje pomoći (1) Ko ne pruži pomoć osobi koja se nalazi u direktnoj životnoj opasnosti iako je to mogao učiniti bez opasnosti za sebe ili drugoga, kaznit će se novčanom kaznom ili kaznom zatvora do šest mjeseci. (2) Ko ostavi drugoga bez pomoći u životnoj opasnosti koju je sam prouzrokovao, kaznit će se novčanom kaznom ili kaznom zatvora do jedne godine.” ..nastavak…
..nastavak... "kaznit će se novčanom kaznom ili kaznom zatvora do jedne godine. (3) Ako je krivičnim djelom iz stava 2. ovog člana prouzrokovana smrt osobe izložene opasnosti ili je teško tjelesno ozlijeđena ili joj je zdravlje teško narušeno, učinitelj će se kazniti kaznom zatvora od tri mjeseca do tri godine. Član 176. Napuštanje nemoćne osobe (1) Ko nemoćnu osobu koja mu je povjerena ili o kojoj se je inače dužan brinuti ostavi bez pomoći u prilikama opasnim za život ili zdravlje, kaznit će se novčanom kaznom ili kaznom zatvora do jedne godine. (2) Ako je krivičnim djelom iz stava 1. ovog člana prouzrokovana smrt ostavljene osobe ili je ona teško tjelesno ozlijeđena ili joj je zdravlje teško narušeno, učinitelj će se kazniti kaznom zatvora od tri mjeseca do tri godine.".
:(