BiH
3

I dalje najveće gužve na GP Doljani, na izlaz iz BiH čeka se dva sata

FENA
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Zbog većeg odrona u prekidu je odvijanje saobraćaja na dionici magistralnog puta M-18 Dobro Polje-Miljevina.

Putnička vozila mogu koristiti regionalni (makadamski) put Dobro Polje-Jelašica-Miljevina, dok ostala vozila koriste magistralni put preko Rogatice i Goražda.

Zbog izvođenja sanacionih radova na mostu na dionici autoputa A-1 Podlugovi-Jošanica, saobraćaj se do kraja mjeseca odvija dvosmjerno-lijevom trakom (na dužini od 3,3 km).

Na dionicama M-4 Tuzla-Kalesija (u mjestu Babajići) i M-18 Tuzla-Bijeljina (u mjestu Seljublje), obustavljen je saobraćaj za teretna vozila preko 3,5 t. Na regionalnom putu R-467 Olovo-Ribnica, saobraćaju vozila do 12 tona ukupne mase. Obustava saobraćaja aktuelna je na regionalnom putu R-458 Lopare-Gornja Tuzla.

Usporeno-jednom trakom, saobraća se na dionicama magistralnih puteva M-17 Maglaj-Doboj i M-16.1 Klašnice-Prnjavor.

I dalje su najveće gužve na GP Doljani gdje se trenutno na izlaz iz BiH čeka dva sata.

Onima koji namjeravaju ljetovati na Dubrovačkoj regiji preporučuje se korištenje graničnih prijelaza Čepikuće i Ivanica, a onima koji se kreću ka Makarskoj rivijeri i sjevernije, preporučuju se granični prijelazi Zvirići, Bijača, Crveni Grm i Orahovlje. Na graničnim prijelazima Bosanska Gradiška i Bosanski Brod na ulazu u BiH čeka se do jedan sat. Na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 20 minuta. Napominje se da je granični prijelaz Brčko otvoren za saobraćaj putničkih vozila, saopćeno je iz BIHAMK-a.