Vozači, oprez
21

Kraj vikenda sa sobom donosi i gužve na graničnim prijelazima: Kolone automobila na sjeveru BiH

V. K.
GP Bosanska Gradiška (Foto: BIHAMK)
U nedjelju ujutro na nekoliko graničnih prijelaza u BiH zabilježene su nešto veće gužve u saobraćaju što je, sa dolaskom toplijih dana kao i blagdanima koji su iza nas i uobičajeno.

Iako se općenito u Bosni i Hercegovini jutros saobraća uz povoljne uslove te slabiju frekvenciju vozila, na graničnim prijelazima na sjeveru države bilježe se nešto veće gužve u saobraćaju kako na izlazima tako i na ulazima.

"Duge su kolone putničkih vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine na graničnim prelazima Velika Kladuša i Bosanska Gradiška. Na ostalim graničnim prelazima promet putničkih vozila za sada protiče uz kraća zadržavanja. Zabranjen je saobraćaj za vozila preko 5 tona najveće dozvoljene mase na graničnom prelazu Karakaj (kod Zvornika). Teretna vozila preko 5 t preusmjeravaju se na granične prelaze Bratunac ili Rača, dok autobusi mogu koristiti GP Šepak" ,saopćeno je iz BIHAMK-a.

Zbog oštećenja mosta na magistralnom putu Rogatica-Ustiprača vozila do 30 tona saobraćaju jednom trakom, uz ograničenje brzine na 30 km/h, dok je za vozila preko 30 tona saobraćaj obustavljen.

Zbog redovnog servisiranja tunela Oštrik i Vukov Gaj u ponedjeljak 15.04. od 19 sati do utorka 16.04. do 06 sati zatvorit će se dionica Sarajevo sjever-Butila.

Od utorka 16.04. od 19 sati do srijede 17.04. do 06 sati zatvorit će se dionica autoputa A-1 Sarajevo zapad-Sarajevo sjever i ulaz na autocestu od ulice Safeta Zajke-Briješće-Butila-Sarajevo sjever.