Komentari (150)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
efendija svaka ti je na mjestu
Svi ustati protiv zla i terorizma i ne dozvolit da se uvuku u naše redove.Zbijmo redove braćo.
Reise ovo više lici na pricu politicara nego na vrhovnog poglavara IVZ. IVZ godinama javno ne osudjuje postojanje ovih pokreta cija je ideologija islam. Ne može se reci samo to nije u duhu islama i ne uraditi ništa konkretno. Onaj nesrecni imam iz Bihaca je preživio razne napade a IVZ je cutala.
efendija mudro zbori. lajk od mene
Ja ovog covjeka nisam nista skontao .Koji zlikovci ? na koga misli ? .Ko sije nered ? samo osuđuje svjetsko nasilje a ne imenuje nikoga a samim tim posto nikoga neimenuje neznam onda od koga se ograđuje , kao nismo mi takvi niti nasa vjera. Ocigledno nece covjek ni na ciju stranu da stane vec samo osuđuje nasilje
Tanko je ovo moj Reis Kavazoviz - vehte! Gdje je stav, hrabrost, a izgledalo je na pocetku mandata da ih imate! Pravi odgovorni Reis bi pozvao Drzavu da se obracuna sa svim radikalnim elementima u drzavi i islamskoj zajednici jer sama islamska zajednica BiH nije bila u stanju ocistiti svoje redove od radikalnih elemenata. Domaci muslimani nisu bili u stanju oduprijeti se ovoj posasti. Pozovite Reis sve institucije Drzave BiH da udju na sva mjesta gdje se ovi elemnti okupljaju pa bile to i dzamije i ociste ovaj tumor! Pa bile to i dzamije u Sarajevu ili u nekom zabitom selu! Pozovite Reis ili radite na razbijanju BiH jer tko ce sutra moci objasniti Srbima ili Hrvatima da je BiH funkcionalna drzava, a u svojim redovima dopusta da raste ovakav otrov? Tko ce moci zamjeriti Srbima ili Hrvatima da dignu ogradu i kazu: "mi takvo nesto ne zelimo kod nas - niste zeljeli to ocistiti na vrijeme, sada neka ih kod vas?!" Koristite glavu ljudi-zbog ovih ljudi cete zivjeti u rezervatu kao indijanci!!
Vehabizam je politički pokret koji zloupotrebljava Islam za uspostavljanje političke moći u društvu. Pravi Islam ne poznaje prisilu i ja nisam kao musliman naučen da nekog tjeram na bilo šta, dok ovi radikalni preuzimaju mi normalni šutimo. Pa ne smijemo dozvolit da nam neko kroji sudbinu opet, sami sebe moramo ovaj put da uzdignemo i da kažemo STOP radikalizmu. Mnogi će reći "pa nisu svi oni nasilni", znam da nisu ali daju podršku ovome što radi ISIL, pitajte bilo kojeg od njih za mišljenje o terorističkim napadima pa ćete čuti šta misle.
A kako su to vasi preci branili vase vrijednosti? Talo sto su sve predali okupatoru i poturcili se? Licemjeri
Čovječe, toliko si zaostao za vremenom da mi te naprosto žao!
Ma je li, ja sam zaostao a ne vasa nazadna vjera koja i danas promovira ubijanje i klanje? Pa neka sam zaostao, ali ni blizu kao islam koji je izgubljen u vremenu i prostoru. Dovoljno je pogledati kakve sve spodobe danas hodaju Bosnom!
Franzzisskova slika http://oi65.tinypic.com/2h72flv.jpg
sandže prvo riješiti i sve bi bilo ok !
Ima ko muda od vas muslimana da ode kod isila i kaze njima da nisu pravi musimani i da oni nemaju veze sa islamom? Aha, otici cete al u k... Stotine vasih bosnjaka koji su isti taj islam ucili kod vasih hodza danas su u isilu i ubijaju u ime islama. Smijete njima reci da oni nisu pravi muslimani?
zasto bi to neko od muslimana trebao da uradi glupsone?
Glupsone licemjerni, svaki dan ponavljate da to nije islam i da oni nisu muslimani. Pa oti?ite njima i pitajte ih sta oni misle o tome ako imate muda. Glupson ti je babo uzgred.
Još samo da dodam, zašto reis ne digne glas protiv ubijanja muslimana na Bliskom istoku, koji trpe već nekoliko decenija.
CERIĆU VRATI SE SVE TI JE OPROŠTENO "MA KOME BA MI DA SE PRILAGOĐAVAMO?"
Izgovoreno ,,dižemo naš glas protiv.....................................................,, i time su okončame sve eventualne radnje u vezi sa ovim. Baš da vidimo kako će se gospodin Reiz oko ovog pitanja zauzimati pa i javno, što da ne ili se više neće oglašavati do neke sljedeće, ne dao Bog, slične situacije.
a sta bi to po tebi on trebao da uradi? irinej je javno podrzavao teroriste i podrzava ih i dan danas, nikad nisam cuo nekoga od pravoslavaca da je rekao nesto protiv njega i ostalih crnomantijasa. zato ne kenjaj bez veze.
5 Korpus bbaby Teroristi (svi) i oni kojji ih štite treba da završe u zatvoru do smrti! Reis bi morao svakodnevno da se izašnjava da je protiv toga, da ne govorim da bi sve hodže to morale da rade Baš mene briga Irneja i druge, ja gledam mene i narod kome pripadam. Eto ja te ,,molim,, da mi oprostiš jer ne mislim kao ti. Hvala Bogu P.s. Kenja ti ona koja te rodila i odgojila da ispadaš glupan. Ugodan dan.
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
Bojim se da je kasno, što se više reisu-l-ulema Husein ef. Kavazović bude distancitrao od ovih budala, veća je vjerovatnoća da će drugi ovi odgovoriti. Mislim da će prije na udar doći vjernici po džamija nego oni što se opijaju po kafanama.
Veliki selam za našeg reisa, pa neka i on ustane protiv nasilja i jasno kaže ko stoji iza terorizma. Valjda je i ptici na grani jasno da SAD, VB i Izrael, preko vladajuće porodice u Saudijskoj Arabiji proizvode terorizam.
Izvadi glavu iz pijeska...
Ti ćeš mi reći . . .
slaba ti je spika moj reise. zastitare pred dzamije i zabranite ekstremima ulaz. nema od ovih izjava nista ba.
Moze i to. Skeniranje ociju takodjer. Kao u afganistanu, svakako pripadamo istom civilizacijskom krugu.