Šarolika ponuda
278

Humanitarni bazar za napuštene pse i mačke ''Za koru hljeba radim sve'' u Sarajevu

Piše: M. N.
Neformalna grupa građana koja zajedno djeluje putem Facebook grupe ''Nahranimo zajedno naše ulične pujde'' organizuje humanitarni bazar pod nazivom "Za koru hljeba radim sve" na kojem će prikupljati novac za napuštene pse i mačke na ulicama Sarajeva.

Bazar će biti održan 15. oktobra u Mikser Houseu. Svi posjetitelji će moći igrati tombolu koja košta simboličnih 5 KM, a očekuje ih više od 400 nagrada koje su osigurali donatori i dobri ljudi zaslužni za realizaciju bazara.

U ponudi će biti i unikatni proizvodi, second hand kutak, nakit, kapice, izrada lančića od srebrene žice, henna tatto, domaći keksići za pse, torbe, prirodna i ručno izrađena kozmetika, broševi, Buybook stol i još mnoga druga iznenađenja.

"Svakako da su dobrodošli i svi četveronošci jer smo sigurni da i oni žele da njihovi drugari i drugarice budu siti, zdravi i sretni, a kako je Mixer House Sarajevo svakako pet friendly, ovaj događaj je definitivno organiziran na pravom mjestu u kući za sve naše ljude, a kako se čini i za sve naše pujde. Svi koji posjete bazar mogu donirati i hranu za pse i mačke i ostaviti u naše korpe, svi su dobrodošli. Pozivamo vas da nam se pridružite u ovoj humanoj priči, jer oni ne mogu govoriti, zato smo mi njihov glas", poručila je neformalna grupa građana.

U Facebook grupi "Nahranimo zajedno naše ulične pujde" ima više od 3.000 ljubitelja životinja koji pomažu napuštenim i bolesnim psima i mačkama koji lutaju ulicama Sarajeva. Ovo je drugi humanitarni bazar. Na prvom su prikupljali novac za liječenje i hranu napuštenim psima i mačakama.