Komentari (53)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Današnja vlast ne može okrečiti objekte koje je Titina vlast napravila,stvarno žalosno.
J..bo li te on. Titina vojska je porusila ne samo ono sto je JU napravila nego i ono sto je Austro-Ugarska uradila. O objektima iz turskog perioda da i ne govorim, to je ruseno sa posebnim zadovoljstvom.
bakir mu napravi trzni centar i odmah ga velica, a bivsa jugoslavija se napravila iz nicega i opet qrcu ne valja. Bosnjak je cudo
Kakvu sam lijepu mladu Francuskinju karao davne zime 1985 u hotelu Igman. A Mirso i Mile su radili trojku sa nekom Beograđankom :-)))
stoji neiskoristen od rata i uz to totalno devastiran?! da je bilo koja vlada imala znanja i zelje da nesto uradi za grad u kojem vladaju mogli su davno ponuditi prodaju rusevine za 1 km . naravno da bi uslov bio predstavljanje idejnog plana i uz garanciju neke od banaka u eu. izgraditi novi hotel i dovesti goste je ogroman posao za koje treba ekipa sposobnih ljudi. ovako , cak i ako nekad spuste cijenu na 0 i neko od domacih ga kupi ,opet ce biti samo pranje novca.
daš ga strancima za marku da oni beru kajmak zaradu a naše radnike, naravno ne prijavljene plaćaju 300 maraka... bravo majmune!
kucni odgoj, genetika ili neka uobicajena nervna bolest?
A ja taman mislio gdje da bacim 5 miliona, sva sreca experti pri(h)vatizacije mi otvorise oci. Mogu ga bacit na onu hrpu miniranog betona, ima i bazen.....isto pun sute.
Najbolje bi bilo da radnici Zoi 84 kupe tu istu gradjevinu jer su i oni, naravno sa rukovodstvom, odgovorni za ovo unistenje. Cijela se privatizacija u BiH svela na to da neko drugi kupi pa ga onda tuze da nije isplatio 100 plata, toplog obroka......a sta su svi radili dok je sve propadalo? Da li su zaradili svoju platu ili su samo cekanjem nanijeli stetu prvo sebi pa onda drzavi? Neka dignu kredite i kupe gradjevinu pa nek rade.
Ja kakav je to hotel bio ko ga se sjeća
Kakva crna procjena i 4.3 miliona KM. Pa jeste li vi normalni? Sto neko srucio na Igman 4.3 miliona za rusevinu i jos 10 ili miliona u obnovu... kad te iste pare investirat na obalama Bugarske i zaradit pristojan novac u toku ljeta a ne mislti o tome hoce li za 4 ili 5 godina izbiti rat. To se radi ovako: Hotel je 1 KM a dobija ga onaj ko ponudi najvise u obnovu i otvara najvise radnih mjesta. Pa kad se otvori odmaraliste poznato u Evropi bit ce para za sve.
Tačno tako. Pogledajte objektivni svjetski nivo ovdje. Za te pare se prodaju full namješteni hoteli sa 4 zvjezdice i sa spremnom i iskusnom poslugom i ostalim radnicima. Jedna marka je najviše što mogu dobiti, a kupovinu zaključuje najrealniji i najpovoljniji razvojni plan. http://www.businessesforsale.com/search/Hotels-for-sale
Hotel Igman i Hotel Famos... lijepa sjećanja na djetinjstvo i vrijeme kada su Bjelašnica i Igman bile planine svih nas, a ne kojekakvih bijednika upakovanih u markirana odijela, zarađena krađom i stranačkim uvlakušama..
stvarno tuzno
Nije to neuspjela vec uspjela privatizacija ! Pare su podjeljene...
Čeka svog lopova da ga kupi
Ma ne propada hotel sta vam je?? Vec je propo...
Od hotela nema ništa, treba dati milion da se sruši i očisti teren. Koliko će biti privlačan sa grobljem na istom placu - pitanje je.
Za 5 miliona se može napraviti isti ovakav hotel, od temelja do krova, i potpuno ga opremiti. Za 8 pokušaja privatizacije, Ajnštajn je dao dobru definiciju: "Insanity: doing the same thing over and over again and expecting different results."
kazu propada a on davno propao ko kauc