Čeka se ratifikacija
25
Hoće li BiH dobiti svoje otoke
Komentari (105)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
od sad idem samo u neum na more... ...pijem sarajevsku vodu... ...jedem keks \"mira\" zato što je proizveden u bih... ...pijem kafu \"vispak\"... ...mažem \"argetu\" paštetu... ...kupujem halal suđuk od lijanovića... ...podmazujem kola \"optima\" uljem...
Naravno da cemo dibti. Treba odmah traziti i dio Crnogorske obale, koja je oduvijek pripadala BiH, sve do Igala! Dosta su vise na nama zaradjivali!
Ma svi pricaju ko Hrvatska nesto nama daje naka dva otocica koji su na kraju i privatni ? a niko ne pita STA smo mi to njima dali ??? Ovdje se suti o tome koje dijelove teritorije BiH je dala HR ??????
Po podacima austrijskog statističara dr Adolfa Fikera u Dalmaciji 1857. godine je živjelo 88,92% Srba (katolika, pravoslavaca i muhamedanaca), 10,84% Talijana i 0,24 Arnauta. A, sta je ono Simo Matavulj pisao u svojim djelima? Nije li pisao da su jezuiti po Dalmaciji davali hranu samo onima koji bi se izjasnjavali kao Hrvati i presli na katolicanstvo? Poslje su dosli Marija od Austrije i onaj nas p.e.d.e.r od kralja i zavrsili stvaranje Hrvata. Tako je sva obala ostala u rukama katolika.
Onda bi Hrvatska morala tražit Hercegovinu ?
cuj povijesno pripadali pripadali hrvatskoj, NIKAD prije 1991 hrvatska osim za NDH nije imala suverenitet na tim otocima jer hrvatska povijesna drzava nikada do tih otika nije dostizala.....bili su u jugoslaviji, a austrugarskoj, u otomanskoj imperiji, mletackoj republici, dubravockoj mozda isto ali u HRVATSKOJ prije 1991 nikad
Ne znam koje droge induciraju to tvoje ludilo al ti zavidim, beye se tebi
Neum tokom ljetnje sezone treba preimenovat u Serum.
Bosanci postajete ko srbi i to mi se nikako ne sviđa,sad je sve vaše jeli!!! ko kakva djeca!!!!!!!!!! bosanci ionako ništa ne dobijaju od toga,sve je to malo da bi se razvio turizam a ako se mognu kupit budite sigurni da će taj mali otok kupit neki tajkun iz Širokog ili Mostara ... nije znači otok nikako bitan bitan je samo veći izlaz na more
Kako se niko od vas novinara nije sjetio ili udostojio,svejedno,reci da osim sto dobijamo dva nenaseljena,besperspektivna ostrva koja su u privatnom vlasnistvu jedne stare dubrovacke gosparske porodice,takodje gubimo dio posavine na podrucju opstina dubica i derventa?
Evo da se i ja jednom slozim sa svojom islamskom bracom. Glavni krivac koji je doveo do gubitka naseg mora je (na veliku zalost) bio Srbin. Kada su Englezi govorili:\"Uzmi bolan more do pola a od pola ce Italija!\", on je zabio noz Srbima (svih vjera) u ledja i rekao:\"Neka fala! To nije u interesu Hrvatske i Hrvata.\". Posto nije htio, Srbi su dozivili genocid u Prvom svjetskom ratu i da nebi Rusije nas Srba vise nebi ni bilo na Balkanu. Valjda svi znaju pricu o Solunskom frontu. A, potom u Drugom svjetskom ratu ponovo genocid. Ovoga puta od tih istih Hrvata koje je on tako srdacno stitio. I evo opet potomci tog istog se sepure hrvatskim morem i glume neko bratstvo. Ali, doci ce dan kada ce more ponovo biti nase i italijansko.
Dobit ce al k...c u zube...jel tako ...
Kako je netko gore napisao, sto se Hrvatska i Bosna ne spoje u neku zajednicku drzavu, evo nek bude Sarajevo glavni grad i onda tako furamo dalje. Vi cete imati more, mi cemo imati planine i svima ce biti super. Ha? sta kazete? Ja sam za. Ali prvo naravno pob/ije/jemo sve nacionaliste i fasiste jer sa njima nigdje necemo dospijet.
Jesi li se ikad vozio kroz ostatak hrvatskih kantona u Federaciji i kroz Republiku Srpsku? Tu su srpska i hrvatska obiljezja toliko naglasena da prakticno stranac bi se izgubio i pomislio da je u drugoj zemlji. Ni B od Bosne. A jos s tim da u RS te zaustavlja njihova policija sa srpskim obiljezjima i njima odgovaras. Nema od ove drzave nista, ali stvarno, narod se toliko raspao, a i drzava je, ona samo na papiru zivi, funkcionalno ovo odavno nije jedna drzava :(
jel ovo klix.ba kupljen iz srbije ili RS-a? vidim na onoj njihovoj najavi koja ide prije videa (gdje se pojavljuje strelica od novina) na novinama piše: \"вести\"??? http://www.youtube.com/user/xredakcija
Hocete .Urac Sunetlije
Bosna iz 1391. godine http://bosnjaci.net/foto/karta_kraljevine_bosne1391g_big.jpg Bosna iz 1600. godine http://www.camo.ch/Images/Bosanskipasaluk.gif Vratimo more Bosni!!! Bosna Bošnjacima!!!!