Komentari (103)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Tako je i JNA davala saopstenja '92.
E jeste nasli kad cete letjeti. Zar vam budzet nije minimalan? Kad treba gasiti pozare ili evakuisati nekog sa Bjelasnice onda nema goriva. Jer je budzet tako planiran.
Pocinje RAT !!! Ljudi spremite se za da se oslobodimo od cetnika
Ovako je na početku 90-ih, dok još nije bilo otvorenog rata, JNA svojim avionima i helikopterima davala veliku moralnu podršku Srbima u Hrvatskoj i BiH. Kome podršku daju OS BiH, pitanje je sad?
a
_"Ova aktivnost OS BiH, koja je ranije planirana, se, kako navode, ne može dovoditi ni u kakvu vezu sa drugim aktivnostima koje su se odvijale na lokalitetima istočne Bosne i Hercegovine." A kako onda ministrica nema pojma da su helikopteri letjeli? Ona kaže da se bez njenog odobrenja helikopter ne može dići u zrak.
Da prevedem. Vojska kaze: "Helikopteri lete kud im kazemo da lete i kud lete i obicno jer im je to u opisu posla. Obicno lete na relaciji Sarajevo-Banja Luka jer se tamo nalaze helikopterske baze. To valjda znate, ne moramo vam ponavljat. Kao i to da ta mjesta nisu oko Rogatice gdje se besposlenim hodzama prividjaju helikopteri. A cak i da jesu, posto smo mi vojska, takodje nismo duzni podnositi plan leta paranoicnim hodzama i drugoj besposlenoj seoskoj marvi. Sto kontom ono, kakosekaze, aha... vojne tajne, sto kontom toga da smo mi vojska a hodze nisu. Ilitiga, koji su hodze qurac da im mi raportiramo sta i kako radimo? Znat ce ono sto mi odlucimo da treba da znaju kad mi odlucimo da to treba da znaju. Do tada... Ajmo... razguli dzadom. Nemoj mi se tu ponasat." Drugim rijecima, vojska nema potrebe obavjestavanja ministarstva ni javnosti o redovnim dnevnim zadatcima koji su u sklopu postojecih planova. Isto kao sto policija ne podnosi izvjestaj ministru kad posalje auto u patrolu.
To pak sto su hodze paranoici koji bi da zakuhaju kakvo sranje... O tome ce da brinu druge sluzbe. Mozda hodza ima razlog da bude paranoican jer nesto krije? Mozda bi trebalo poslati koga da to malo ispita?
Redovno, školsko letenje? Jbt, kad treba spasit zatrpane u lavini 2 dana im treba da se pokrenu. I to ne preko granica, entiteta. Proceduuuura. Mrš!
Da im ovo nije donacija od braće Rusa,pošto je nedavno "nestao" mi 8. Nadam se da ce se situacija što prije razjasniti iako se čini dovoljno jasnom.
JNA je 90 tih bila srpska, OS BIH su najvećim dijelom kao i oružjem smještene u Federaciju.Opet kažem pozdravljam hapšenje svih koji ugrožavaju sigurnost BiH i hapšenje nije razlog za sukob.Ako Srbi krenu u cijepanje BIH onda ćemo znati šta nam je raditi a ovaj put imamo i čime.Nema potrebe za nervozu
kako tako pricate jel zamjenica ministra odbrane marina rekla da ona potpisuje letove helikoptera a da taj dan nije potpisala ni jedan let
i baš se potrefilo da izvode vježbe taj dan i taj sat kad srpska policija hapsi sve bošnjake redom ko 92'
Sve ok ali zar ministrica ne rece danas da ona nije odobrila nikakve letove i da bez njenog odobrenja helikopteri ne smiju letjeti?Ko koga jebe ovdje?
.......jeli ovo započela neka paranoja ili je to samo odvraćanje pozornosti od stvarnih tema..
Kako se besposlicari pale covjece citam i kontam sutra rat idite kopati kanale mame vam hostaplerske :)
BiH...zemlja slucajnosti i koincidencija na svakom koraku...
u prirodi helikoptera je da lete...
Ko visoko leti nisko pada. Draga zolja.