_"Ova aktivnost OS BiH, koja je ranije planirana, se, kako navode, ne može dovoditi ni u kakvu vezu sa drugim aktivnostima koje su se odvijale na lokalitetima istočne Bosne i Hercegovine." A kako onda ministrica nema pojma da su helikopteri letjeli? Ona kaže da se bez njenog odobrenja helikopter ne može dići u zrak.
Da prevedem. Vojska kaze: "Helikopteri lete kud im kazemo da lete i kud lete i obicno jer im je to u opisu posla. Obicno lete na relaciji Sarajevo-Banja Luka jer se tamo nalaze helikopterske baze. To valjda znate, ne moramo vam ponavljat. Kao i to da ta mjesta nisu oko Rogatice gdje se besposlenim hodzama prividjaju helikopteri. A cak i da jesu, posto smo mi vojska, takodje nismo duzni podnositi plan leta paranoicnim hodzama i drugoj besposlenoj seoskoj marvi. Sto kontom ono, kakosekaze, aha... vojne tajne, sto kontom toga da smo mi vojska a hodze nisu. Ilitiga, koji su hodze qurac da im mi raportiramo sta i kako radimo? Znat ce ono sto mi odlucimo da treba da znaju kad mi odlucimo da to treba da znaju. Do tada... Ajmo... razguli dzadom. Nemoj mi se tu ponasat." Drugim rijecima, vojska nema potrebe obavjestavanja ministarstva ni javnosti o redovnim dnevnim zadatcima koji su u sklopu postojecih planova. Isto kao sto policija ne podnosi izvjestaj ministru kad posalje auto u patrolu.
To pak sto su hodze paranoici koji bi da zakuhaju kakvo sranje... O tome ce da brinu druge sluzbe. Mozda hodza ima razlog da bude paranoican jer nesto krije? Mozda bi trebalo poslati koga da to malo ispita?
Prikaži sve komentare (103)