MUP Kantona Sarajevo
0

Haris Ekmeščić osujećen u pokušaju iznude

FENA
Policijski službenici Sektora krim-policije MUP-a Kantona Sarajevo su došli do saznanja o pripremi izvršenja krivičnog djela - iznude od jedne osobe. Prema tim saznanjima, Haris Ekmeščić iz Sarajeva, rođen 1979. godine, je prije odprilike godinu dana oštećenoj osobi posudio iznos od 3.000 eura uz mjesečnu kamatu od 20 posto.

Od tada do danas Ekmeščić je samo na ime kamate od ove osobe primio više hiljada eura.

Između njih za danas je dogovorena primopredaja još 5.000 eura, također na ime kamate.

Dobijena saznanja su ustupljena tužiocu Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu koji je izdao nalog da se pristupi pripremi realizaciji dokumentovanja ovog krivičnog djela, lišenju slobode i procesuiranju izvršioca

Danas je izvršeno operativno pokrivanje lokaliteta na kome je bila dogovorena primopredaja novca. Istog dana u 12.30 sati, nakon što je preuzeo novac, Ekmeščić je lišen slobode.

Uprava policije MUP-a KS-a moli građane koji su na ovakav ili sličan način oštećeni od Harisa Ekmeščića, ili raspolažu saznanjima o njegovoj kriminogenoj djelatnosti, da te informacije dostave pozivom na brojeve 122, 206 666, 207 777 ili ličnim obraćanjem u MUP Kantona Sarajevo u ulici La benevolencije 16, saopćeno je iz Odsjeka za odnose s javnošću MUP-a KS-a.